Ministar Kliman vjeruje u bolju turističku godinu

Anton Kliman (M. MIJOŠEK)
Anton Kliman (M. MIJOŠEK)

Novi ministar turizma Anton Kliman u Ministarstvu turizma održao je prve sastanke s kolegama iz ministarstva te s predstavnicima turističkog sektora. Ministar je, kako stoji u priopćenju Ministarstva turizma, izrazio zadovoljstvo stanjem resora turizma koji je preuzeo te naglasio da je jako zadovoljan činjenicom da je hrvatski turizam prošle godine, s 80 milijuna ostvarenih noćenja, zabilježio jedan od najboljih rezultata na Mediteranu.

- Stanje u Europi pratimo i dalje, s naglaskom na trenutnu geopolitičku situaciju te ćemo svakako pripremiti akcijske planove za kratkoročno djelovanje na određenim tržištima. Razgovarao sam s direktorom Hrvatske turističke zajednice i informacije sa sajmova su jako dobre, a buking za Hrvatsku je u ovom trenutku povećan. Vjerujem da će turistička 2016. godina biti uspješnija od prošle godine, jer Hrvatska ima uvijek jednu prednost više u odnosu na konkurente, a to je činjenica da smo autodestinacija - naglasio je Kliman.

Ministar je također vrlo zadovoljan analizom investicija za ovu godinu koje bi prema anketi ministarstva trebale iznositi oko 680 milijuna kuna.

- Porast investicija svakako veseli te vjerujem da će se nastaviti trend rasta, i što se tiče brownfielda, ali i greenfielda. Cilj nam je turistifikacija vojne imovine koja se trenutno ne koristi, kao i podizanje kvalitete postojećih hotela i kampova, ističe novi ministar.

Jedan od prvih poteza ministra svakako će biti posjet turističkim sajmovima, F.R.E.E. München u veljači te ITB u Berlinu u ožujku. (B. BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 29. SIJEČNJA


Podijeli: Facebook Twiter