Ministar financija igrao sudoku dok se odlucivalo o pomoci Grckoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko snimke na kojoj se vidi kako njemacki ministar financija Wolfgang Schaeuble na svom iPadu igra sudoku usred rasprave u Bundestagu proliveno je puno tinte u njemackim glasilima u srijedu, a televizijska mreža ARD, koja ju je prva objavila, morala se ispricati.

Ministra, doajena njemacke vlade i najvažniju osobu u raspravama o spašavanju krizom zahvacene eurozone, javna televizija je snimila dok igra japansku intelektualnu igru, i to usred rasprave u donjem domu parlamenta o drugom paketu pomoci Grckoj.

Snimku, koju je ta mreža objavila u informativnoj emisiji u 20 sati, prenio je Bild u broju od srijede. Taj visokotiražni dnevni list i najcitanije novine u Njemackoj uznemirile su se zbog cinjenice da ministar financija slaže redove brojki dok zastupnici raspravljaju o još jednom paketu pomoci Grckoj vrijednom 130 milijardi eura.

Fotografiju su u srijedu svi preuzimali na internetu, a dala je i povoda za brojne šale, neke i nedobronamjerne.

No televizija ARD se ispricala zbog objavljivanja snimke, rekao je na konferenciji za novinare u srijedu Schaeubleov glasnogovornik Martin Kotthaus. Ona krši pravilo u Bundestagu koje zabranjuju snimanje dokumenata što ih zastupnici proucavaju na sjednici.

Usto, ministar se od ponedjeljka bez prekida bavio Grckom, krizom i eurozonom, istaknuo je, rekavši da je to bio maratonski tjedan s probdjevenom noci u Bruxellesu i kratkim posjetom Meksiku gdje se održavao summit ministara financija G20. "Zato necu govoriti o tom posebnom trenutku", dodao je.


Podijeli: Facebook Twiter