Ministar ce svake srijede primati pacijente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar zdravlja Rajko Ostojic objavio je da ce svake srijede izmedu 11 i 13 sati, u dogovoru s udrugama pacijenata, razgovarati s pet pacijenata o tegobama s kojima se susrecu u lijecenju te je izrazio nadu da ce to pridonijeti boljoj komunikaciji i rješavanju problema u zdravstvenom sustavu.

"Svake srijede razgovarat cu s pet pacijenata i cuti što moraju proci da ostvare svoja prava i nadam se da cemo na taj nacin riješiti 200 kljucnih simptoma i tegoba", najavio je Ostojic na okruglom stolu "Kvalitetna komunikacija u zdravstvenom sustavu - više od pola lijeka", koji je danas s udrugama pacijenata održan u Ministarstvu zdravlja.

Ostojic je rekao da udruge pacijenata moraju biti partneri zdravstvenim profesionalcima na svim razinama - od sudjelovanja u radu Upravnog vijeca HZZO-a u koje je nedavno po prvi puta imenovan i jedan predstavnik pacijenata, pa do postizanja boljeg odnosa izmedu pacijenta i lijecnika.

Udruge pacijenata pohvalile su ministrovu spremnost da udruge pacijenata prihvati kao ravnopravne partnere, a predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Marijo Drlje rekao je da su pacijenti na to cekali devet godina.

Dekan zagrebackog Medicinskog fakulteta prof. Davor Milicic istaknuo je kako bi boljoj komunikaciji izmedu lijecnika i pacijenata u uducnosti trebao pridonijeti i novi kolegiji na tom fakultetatu "Temelji lijecnickog umijeca" koji je uveden od ove školske godine, a studenti ce ga slušati svih šest godina svog školovanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter