Miniranja na mjestu budućeg bazena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak u 14.15 sati odrađeno je prvo kontrolirano miniranje na gradilištu budućeg pulskog bazena. Bilo je to više probno miniranje za koje je izvođač radova dobio dozvolu, a koja vrijedi sve do 15. rujna. Stoga će se miniranje i nastaviti, ali periodično, dakle, ne svakodnevno, već po potrebi i to isključivo do 16 sati.

Kontrolirana eksplozija

Zbog miniranja, kako saznajemo, nije bilo potrebe za zatvaranjem prometa na obližnjoj Ulici Veruda već je samo promet privremeno zaustavljen na dvije minute i to u trenutku miniranja. Samo miniranje pak nije uzrokovalo nikakvu "erupciju" kamenja, već je to bilo kontrolirano podizanje tla u visini od metra s obzirom da su dijelovi gradilišta koji se miniraju pokriveni ceradama.

Napreduje tako trenutno najveći projekt u Puli. Kao što smo već i pisali, projekt gradske tvrtke Pula sport izvodi slovenska tvrtka Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije, odabrana na natječaju kao najpovoljniji izvođač, a vrijednost investicije iznosi 53,5 milijuna kuna. Za nadzor projekta izabrana je dubrovačka tvrtka Trames Consultants d.o.o., a za vođenje projekta zajednica ponuditelja na čijem je čelu zagrebački Ekonerg d.o.o. (G. ROJNIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter