Minibusom u šoping i "vadit krv"

Postavljeni novi molovi u lučici Mandrač (N. LAZAREVIĆ)
Postavljeni novi molovi u lučici Mandrač (N. LAZAREVIĆ)

Na zahtjev svojih mještana, osobito umirovljenika, Općina Medulin još je početkom travnja, u suradnji s prijevoznikom Filsom, uvela besplatnu autobusnu liniju koja povezuje svih osam naselja na području ove općine koja se prostire na 32 četvorna kilometra i broji oko šest tisuća stanovnika. Minibus s osam, odnosno 15 sjedala, kreće svake radne srijede u 8.15 iz Pješčane Uvale, nastavlja prema Vintijanu, Valbonaši, Vinkuranu, potom u Banjole gdje se zaustavlja na čak pet stanica, nastavlja prema Premanturi, Pomeru i stiže u Medulin, odakle se istom rutom vraća natrag, s povratkom u Pješčanu Uvalu u 12.27 sati.

Bus vozi srijedom, a akcije su četvrtkom

Jučer smo se priključili putnicima ispred škole u Banjolama: iako smo bili jedini na stanici, u klimatiziranom minibusu s osam mjesta bilo je pet putnica, mahom umirovljenica, koje su se ukrcale u Pješčanoj Uvali i Banjolama. Idemo do Lidla i Plodina u šoping, uglas odgovaraju na naše pitanje kamo su se uputile.

- Vrlo smo zadovoljne linijom jer je ovo prva godina u kojoj nam je omogućen besplatan prijevoz. Nemamo svi automobil, a i nismo svi mladi. Dosad nismo niti išle do Medulina, osim ako bi nas netko prevezao, kaže jedna gospođa, a druga domeće da će prvo obići suprugov grob u Medulinu, a kasnije obaviti kupnju u šoping centrima koji se nalaze na samom ulazu u mjesto.

- Ne paše nam što bus vozi srijedom, a akcije u Lidlu su četvrtkom, dodaje treća. Vozač Miladin Mićanović kaže da se i to da srediti u dogovoru s Općinom i vlasnikom Filsa. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter