Mini ulica: Smoljanci Sloboda i Banjole u 1 finalu

Banjolci slave ulazak u četvrtfinale (M. ANGELINI)
Banjolci slave ulazak u četvrtfinale (M. ANGELINI)

Treći natjecateljski dan na "Mini ulici 2013. - Splitska banka", malonogometnom turniru za dječake rođene 2003. godine i mlađe, na kojem sudjeluje 24 ekipa iz Istarske županije, bio je rezerviran za "obračun" u skupinama G i H.

S po dvije pobjede prolazak u nokaut-fazu izborili su Smoljanci Sloboda i Banjole, a lista sudionika četvrtfinala bit će zaključena sutra, kad će na parket Doma sportova "Mate Parlov" na svoje doći ekipe iz skupina E i F.

U skupini G klinci Smoljanci Slobode sve su dileme riješili po kratkom postupku, s dvaput po 2:0. Protiv Galižane precizni su bili Benjamin Pajković i Anteo Nikles, dok se kontra Jedinstva Omladinca Pajkoviću među strijelcima pridružio Matija Mišan. Izborila je tako Smoljanci Sloboda svoje četvrto četvrtfinale Mini ulice u nizu. Na tri prethodna su zapeli, možda sljedeće subote napokon naprave, barem, korak dalje.

U ogledu za drugo mjesto u skupini G Galižana je svladala Jedinstvo Omladinac, a jedini gol na susretu postigao je Samuel Moscarda.

Puno je neizvjesnije bilo razigravanje u skupini H, u kojoj su Banjole i Vrsar Funtana lako nadjačali Vodnjan i potom u međusobnom dvoboju odlučili putnika za četvrtfinale. Protiv Vodnjanaca za Banjole je dvaput precizan bio Luka Ostović, jednom su zabili Ivan Erlić i Noa Jurzola, dok je počasni pogodak za njihove protivnike postigao Aleksandar Grbić.

Vodnjan je "poker" dobio i od Vrsar Funtane, za koju je dvostruki strijelac bio Rocco Žiković, kojem su s po jednim golom pripomogli Josip Pavišić i Ivo Radošević. Uslijedio je susret za prvo mjesto u skupini u kojem su Banjole, golovima Noe Jurzole i Luke Ostovića, do poluvremena povele 2:0, u nastavku je Rocco Žiković vratio nadu Vrsar Funtani, ali do kraja se rezultat više nije mijenjao.

Tako su finalisti Mini ulice iz 2010. godine zaključili svoj nastup, dok su dalje prošle Banjole, koje su svoj najbolji rezultat na ovom turniru, četvrto mjesto, također ostvarile prije tri godine.

Semafor

Rezultati, skupina G: Smoljanci Sloboda - Galižana 2:0, Smoljanci Sloboda - Jedinstvo Omladinac 2:0, Galižana - Jedinstvo Omladinac 1:0. Poredak: Smoljanci Sloboda 6, Galižana 3, Jedinstvo Omladinac 0 bodova.

Skupina H: Banjole - Vodnjan 4:1, Vrsar Funtana - Vodnjan 4:0, Banjole - Vrsar Funtana 2:1. Poredak: Banjole 6, Vrsar Funtana 3, Vodnjan 0 bodova. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter