Mini ulica: Jadran Poreč i Žminj/Kanfanar u 1 finalu

Irian Beviakva (Veli Vrh) u dvoboju s Rovinježima Paolom Orbanićem i Danisom Omeragićem (M. ANGELINI)
Irian Beviakva (Veli Vrh) u dvoboju s Rovinježima Paolom Orbanićem i Danisom Omeragićem (M. ANGELINI)

Drugog natjecateljskog dana na Mini ulici 2013. - Splitska banka, pozivnom turniru za igrače iz istarskih klubova rođene 2003. godine i mlađe, na rasporedu su bili susreti u skupinama C i D, iz kojih su prolazak u četvrtfinale izborili Jadran Poreč i kombinirana ekipa Žminja i Kanfanara.

Skupinu C otvorio je pulski dvoboj između Istre 1961 II i Pule ICI u kojem su "zeleno-žuti" slavili s 2:0, a golove su postigli Niko Martan i Luka Radonić. Ispostavilo se da je to bio ogled za drugo mjesto jer su se potom porečki klinci lako razračunali s obje ekipe. Protiv Pule ICI dva su gola bila djelo Massima Terlevića i Kledi Baki Ramadanija, dok su se po jednom u strijelce upisali Abel Peteh, Noa Klarić i Romano Knapić za konačnih 7:0.

Tri su gola manje Porečani zabili Istri 1961 II, opet je dvostruki strijelac bio Massimo Terlević, a po jedan su gol postigli Marko Müller i Abel Peteh. Terlević je tako pojačao konkurenciju u utrci za najboljeg strijelca Mini ulice, jer nakon što je okončano razigravanje u četiri od osam skupina, na čelu se nalaze petorica igrača koji su zabila po četiri gola.

Ne toliko uvjerljivo, ali ipak s dvije pobjede i bez primljenog gola, četvrtfinalnu vizu izvukla je i kombinirana ekipa Žminja i Kanfanara u skupini D. U prvom ogledu protiv Velog Vrha slavili su s 3:0 uz dva gola Antonija Pamića i jednim Leona Kristiana Antončića, dok je susret protiv Rovinja okončan s 1:0, a gol vrijedan tri boda postigao je Leon Kristian Antončić.

U ogledu za drugo mjesto u skupini D Velovršani su minimalno nadjačali Rovinježe pogotkom koji je zabio Irian Beviakva.

Rezultati, skupina C: Istra 1961 II – Pula ICI 2:0, Jadran Poreč – Pula ICI 7:0, Jadran Poreč – Istra 1961 II 4:0. Poredak: Jadran Poreč 6, Istra 1961 II 3, Pula ICI 0 bodova.

Skupina D: Žminj/Kanfanar – Veli Vrh 3:0, Žminj/Kanfanar – Rovinj 1:0, Veli Vrh – Rovinj 1:0. Poredak: Žminj/Kanfanar 6, Veli Vrh 3, Rovinj 0 bodova. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter