Mini ulica: Istra Pula i Uljanik I u četvrtfinalu

Mateo Ostović (Uljanik I) izmiče pažnji Nika Dagostina (Pazinka)
Mateo Ostović (Uljanik I) izmiče pažnji Nika Dagostina (Pazinka)

Poznati su svi sudionici četvrtfinala na sedmom izdanju "Mini ulice 2013 - Splitska banka", pozivnom malonogometnom turniru na kojem nastupaju igrači rođeni 2003. godine i mlađi, članovi klubova s područja Istarske županije.

Dvije posljednje vize za nokaut fazu izvukli su prva ekipa Uljanika i Istra Pula, zaključivši tako razigravanje po skupinama koje je bilo lišeno pretjerane neizvjesnosti, jer su svih osam četvrtfinalista prošli dalje s dvije ostvarene pobjede.

Dvoboje u skupini E otvorio je sraz u kojem je prva ekipa Uljanika s dva pogotka Matea Ostovića i jednim Stefana Galešića svladala Potpićan Učku '72. Od malih Potpićanaca bolji su potom bili i njihovi vršnjaci iz Pazinke Pazin, a jedini gol na utakmici postigao je Martin Vidan. Pobjednika skupine E odlučio je tako posljednji dvoboj, a u njemu su slavili uljanikovci za koje su golove postigli Mateo Ostović i Bojan Gobbo.

Uljanik je tako na svom trećem nastupu na "Mini ulici" i treći put prošao skupinu. Na prijašnja dva napravili su potom i korak dalje da bi potom zapeli u polufinalu, možda je stiglo vrijeme za novi iskorak.

U skupini F Istra Pula, lanjski finalist, je put prema nokaut fazi otvorila pobjedom nad fažanskom Mladosti koju je s dva gola trasirao Erik Macan Stranić, uz jedan gol Adriana Dekleve, dok je počasni pogodak za male Fažance bio djelo Matije Braića.

Uslijedio je ogled između mladostaša i druge ekipe Uljanika koji je okončan podjelom bodova. Za Mladost je zabio Andrej Benčić, dok je za njihove protivnike precizan bio Aleksandar Pejkić. Ovakvim ishodom druga ekipa Uljanika još je uvijek bila u prilici da se pridruži svojoj "udarnoj" družini u četvrtfinalu, ali za to im je trebala pobjeda nad pulskom Istrom. Međutim, gradski je dvoboj otišao u potpuno drugom smjeru te je Istra s dva gola Petra Drandića i jednim Erika Macana Stranića potvrdila prvo mjesto u skupini F.

"Mini ulica" nastavlja se u subotu kad su na rasporedu četvrtfinalni ogledi.

Rezultati, skupina E: Uljanik I - Potpićan Učka '72 3:0, Pazinka Pazin - Potpićan Učka '72 1:0, Uljanik I - Pazinka Pazin 2:0. Poredak: Uljanik I 6, Pazinka Pazin 3, Potpićan Učka '72 0 bodova.

Skupina F: Istra Pula - Mladost (F) 3:1, Mladost (F) - Uljanik II 1:1, Istra Pula - Uljanik II 3:0. Poredak: Istra Pula 6, Mladost (F) 1, Uljanik II 1 bod.

Parovi četvrtfinala: Banjole - Rudar, Istra 1961 I - Smoljanci Sloboda, Jadran Poreč - Žminj/Kanfanar, Uljanik I - Istra Pula. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter