Mini turneja djevojaka iz Engleske

S nastupa pored Augustovog hrama (N. LAZAREVIĆ)
S nastupa pored Augustovog hrama (N. LAZAREVIĆ)

U organizaciji Turističke zajednice grada Pula na pulskom je Forumu u ponedjeljak navečer održan koncert kvarteta flauta i

zbora West Kirby Grammar School iz Engleske.

Premda je bio najavljen od 19 do 20 sati, koncert je počeo nešto ranije, a kvartet flauta postao je mini puhački sastav gdje su bili zastupljeni i drugi instrumenti.

Riječ je o ansamblu srednje škole koju pohađaju učenice od 12 do 17 godina, a koje su proteklih dana boravile u Istri, gdje su održale nekoliko nastupa.

Iako nažalost publika koja je pratila njihov nastup nije bila brojna, prolaznici po Forumu nakratko bi se zaustavljali i poslušali ove mlade talentirane glazbenice koje su pokazale uigranost i uvježbanost te siguran nastup.

Na programu su bila djela skladatelja i sastava kao što su Britten, Faure, Rutter, ABBA, Beatles, Radiohead, U2, Mozart, Weill, Gilbert and Sullivan i Tavener.

Raznolik repertoar pokazao je dobar glasovni raspon pojedinih članica toga zbora, ali potvrdio je i činjenicu da se ove mlade djevojke u stanju izvesti različite skladbe, iz raznih stilskih razdoblja sa sasvim drugačijim stilskim, tehničkim i drugim prohtjevima.

Sudjelovale su ukupno 24 djevojke, čija je istarska turneja uz pratnju tri nastavnice započela 31. ožujka, a završila jučer, 5. travnja. Djevojke su bile smještene u Novigradu, a koncerte su održale i u Poreču, na Krku, u Puli te su posjetile Ljubljanu.

Saznajemo da im je istarska turneja bila zanimljiva, jer su obišle i kulturno-povijesne znamenitosti, a nastupati na drevnim trgovima bio je poseban užitak. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter