Mini plantaže marihuane u Pazinu i Rovinju


Djelatnici pazinske i rovinjske policije otkrili su dvije manje plantaže marihuane s ukupno 30 stabljika marihuane na području Pazina i Rovinja u petak i u subotu. U pritvorsku jedinicu PU istarske privedene su tri osobe zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Pazinska policija je oko 19.30 sati, sukladno prijašnjim saznanjima, u šumskom djelu u blizini Ulice Soline zatekla 37-godišnjaka iz Pazina u branju stabljika marihuane. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je Pazinjan još u ožujku zasadio indijsku konoplju koju je redovno obilazio i kantama zalijevao. Istražitelji su pronašli 25 komada stabljika visine od 18 do 56 centimetara, a pretragom kuće pronašli su 19 grama marihuane, 35 sjemenki konoplje i digitalnu vagu. Nakon istraživanja je u subotu u popodnevnim satima priveden.

Rovinjska je policija pak u šumskom predjelu kod Montera u subotu zatekla oko 11 sati dvojicu 22-godišnja Rovinjaca tijekom zalijevanja stabljika marihuane. Kriminalističkim istraživanjem dvojice Rovinjaca je utvrđeno da su početkom lipnja posadili pet sjemenki indijske konoplje i redovno zalijevali. Obojica su uhićena i kriminalistički obrađena te su u nedjelju u jutarnjim satima privedeni. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter