Mini olimpijada za djecu i invalide u Cerovlju


Proteklog vikenda održano je u Cerovlju završno druženje i mini olimpijada u sklopu projekta "Bez ograničenja/No limits". Na druženju su sudjelovala djeca iz područnog vrtića "Olga Ban" u Pazinskim Novakima, njihovi prijatelji iz matičnog vrtića u Pazinu, roditelji, volonteri, organizacije civilnog društva, javne uprave i članovi Društva tjelesnih invalida Pazin.

Druženja je održano na novouređenom igralištu, a tim je povodom organizirana i mini olimpijada na kojoj su se djeca natjecala na poligonima prilagođenima djeci s teškoćama u razvoju, te djeci i osobama s invaliditetom. Uz igralištu je održana izložba likovnih radova na temu tolerancije i poštivanja različitosti, te fotografija koje su nastajale tijekom provedbe projekta "Bez ograničenja/No limits".

Projekt "Bez ograničenja/No limits" sufinanciran je fondovima iz Linhenštajna, Islanda i Norveške kroz natječaj "Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici" koji je raspisan putem Nacionalne zakladu za razvoj civilnog društva. Projekt je nastao potrebom zajednice da se prilagodi i omogući kvalitetan i dostojanstven život svojim članovima sa invaliditetom i teškoćama u razvoju s posebnim naglaskom na djecu.

Aktivnosti projekta provodile su se kroz radionice, a bavile su se temom tolerancije, suzbijanja govora mržnje, međuljudskih odnosa, solidarnosti i razumijevanja, te uređenjem dječjeg igrališta u suradnji sa Dječjim vrtićem Olga Ban iz Pazina, odnosno područnim vrtićem na području općine Cerovlje i Društvom tjelesnih invalida iz Pazina. "Ovim projektom pružilo se djeci i mladima prostor na kojem će razvijati svoje motoričke sposobnosti, prostor za druženje i igru, gdje će kvalitetno provoditi svoje vrijeme, te stjecati nova poznanstva i razvijati toleranciju i međusobno razumijevanje, rekao je na otvaranju igrališta, Emil Daus, načelnik Općine Cerovlje. (M. RIMANIĆ )


Podijeli: Facebook Twiter