Mini maraton Rivijera Umag: Pobjeda Krušiča

Detalj s umaške utrke (M. GAVRAN)
Detalj s umaške utrke (M. GAVRAN)

Tradicionalna "mini maratonska" utrka umaškom rivijerom na trasi od 10 kilometara održana je u sklopu ovogodišnjeg, četvrtog međunarodnog Sajma sporta. Isti karakter imala je i mini maratonska manifestacija na kojoj su nastupila 43 sudionika iz BiH, Slovenije, Italije i Hrvatske.

Vremenske prilike kao rijetko kad bile su naklonjene zaljubljenicima dužih i kraćih dionica, koju su uz lahor umaškog priobalja s lakoćom istrčali trasu od umaške Nove obale koja vodi šetnicom prema turističkim naseljima Punta, Stella maris i Katoro gdje su kontrolna točka i okretište. Kako je bilo za očekivati pobjednika je trebalo tražiti među mini-maratoncima iz susjedne Slovenije kojih je bilo tridesetak. Obistinila su se predviđanja nakon nešto više od pola sata trčanja. Prvi je ciljem prošao Tomaž Krušič u vremenu od 34.22 minute, sa sedam sekundi slabijim vremenom drugi je bio Denis Gazelj, a treći je Rok Tarčelj (svi Slovenija) za nepunih 36 minuta, točnije 35.53 minute. Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Slovenka Mojca Likar (41.56).

To što je na ovogodišnjoj mini maratonskoj utrci Rivijera Umag bilo manje sudionika jedan od glavnih razloga je i promjene termina njena održavanja. Istovremeno su u Sloveniji i Italiji na rasporedu bile tradicionalne, najvjerojatnije i privlačnije utrke. Svi koji su završili utrku dobili su medalje i majice s obilježjima utrke. Članovi maraton kluba Umag bili su uspješni organizatori ove manifestacije. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter