Mimohod sjecanja na Aleksandra Abramova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obitelj, prijatelji i brojni mladi Cresani i Rijecani okupili su se u subotu navecer u Rijeci na mimohodu u spomen na Aleksandra Abramova od Mosta hrvatskih branitelja do Trga sv. Barbare što ga je u povodu godinu dana nesretne smrti creskog studenta organizirala udruga studenata medicine CroMSIC.

Prema rijecima Tanje Glažar, CroMSIC je projektom "Stop nasilju" odlucio progovoriti o rastucem broju slucajeva nasilja medu mladima te poraditi na osvješcivanju mladih.

- Smatram da je potrebno jace upozoriti o problemu nasilja prema mladima jer, nažalost, svjedoci smo sve više tragicnih slucajeva u Hrvatskoj, rekla je Glažar te najavila da udruga od sijecnja namjerava organizirati razgovore i susrete s psihijatrima i psiholozima, ali i radionice o sprjecavanju nasilja po školama.

Mimohodu je prisustvovao i creski gradonacelnik Kristijan Jurjako, koji je naglasio da su ovakve akcije važne da se ne bi zaboravilo što se dogodilo Abramovu.

- Moramo dignuti glas da se ovakvi tragicni slucajevi više ne smiju dozvoliti. Potrebno je napraviti sve da se nasilje medu mladima zaustavi, rekao je Jurjako.

Sudionici mimohoda zapalili su svijece i održali minutu šutnje na Trgu sv. Barbare, gdje je u bezumnom cinu nasilja smrtno stradao Abramov.


Podijeli: Facebook Twiter