Mimica: SDP za Jakovčića kao ministra turizma

Neven Mimica (Arhiva GI/M. MIJOŠEK)
Neven Mimica (Arhiva GI/M. MIJOŠEK)

SDP-ov potpredsjednik Vlade Neven Mimica večeras je pozdravio odluku IDS-a o ostanku u vladajućoj koaliciji te je istaknuo da SDP, što prvenstveno uključuje predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića, poziva IDS da za kandidata za novog ministra turizma predloži svog predsjednika Ivana Jakovčića.

- Držimo da on po svojim i stručnim i političkim kompetencijama sigurno predstavlja najboljeg kandidata koji s tog mjesta može puno učiniti i za Istru i Hrvatsku, rekao je Mimica za Novu TV.

Upitan je li nakon svega moguće da Jakovčić sjedi u Vladi Zorana Milanovića, Mimica je odgovorio da se oni time približavaju izvornoj namjeri da svi predsjednici koalicijskih stranaka budu u Vladi jer je, kako je rekao, to pravo mjesto za razgovor, dogovor i dijalog o tome kako ne mijenjati Plan 21, nego kako ga unaprijediti.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na današnjoj konferenciji za novinare rekao je kako Predsjedništvo stranke danas nije raspravljalo o mogućem kandidatu za upražnjeno ministra turizma te da prihvaća poziv premijera Zorana Milanovića da stranka predloži novog kandidata za ministra turizma.

- Mislim da je u ovom trenutku krajnje neozbiljno govoriti o tome tko će biti budući ministar turizma, rekao je Jakovčić za HTV odgovarajući na upit da SDP traži da on bude novi ministar turizma.

Istaknuo je da, budući da je IDS dobio mogućnost predložiti ministra, želi obaviti razgovore s ključnim ljudima privatnog sektora u turizmu, kako u Istri, Dalmaciji, Zagrebu i drugdje.

- Želim se susresti s ljudima iz turizma i zajednički iskoordinirati ime, jer nam zaista trebaju ili jaki stručni ili jaki politički ljudi, kazao je.

Naglasio je da je Veljko Ostojić bio jak stručni čovjek u području turizma koji je bio i politički obojan, a ovdje se odluka treba donijeti konsenzusom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter