Mima Karadžić: Svi u regiji bolujemo od korupcije

Crnogorski glumac Mima Karadžić (Arhiva)
Crnogorski glumac Mima Karadžić (Arhiva)

U crnogorskoj delegaciji na rovinjskom Weekend Media Festivalu, uz Turističku zajednicu Budve i Ramba Amadeusa, bio je i crnogorski glumac Milutin Mima Karadžić, mnogima poznatiji kao Savo Bačić iz TV-serije "Budva na pjeni od mora" koju je u Hrvatskoj otkupila RTL televizija.

Nakon nekad kultne crnogorske TV-serije "Đekna još nije umrla, a ka' će, ne znamo" s kraja 80-ih godina, ovo je prvi crnogorski hit na hrvatskoj televiziji. Mima Karadžić, osim što se zadnjih godina bavi i produkcijom, uz "Budvu" i druge televizijske projekte, nanizao je impresivan niz kazališnih i filmskih rola.

Moramo početi s "Budvom na pjeni od mora". Hoće li biti nastavka serije?

- Snimili smo sljedećih 12 epizoda, to se sada montira, krenut će krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca, u Hrvatskoj na RTL-u, zatim u Sloveniji, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Federaciji BiH. U pregovorima smo za jednu ukrajinsku i rusku televiziju, i za Albaniju. Mogli bismo sa serijom "Budva na pjeni od mora" napraviti veliki bum, već ide u šest država, a mogla bi biti prikazana u devet ili deset država, što je velik uspjeh.

I kakav je prijem publike? Gdje najbolje prolazi u regiji?

Hrvatska je seriju primila fenomenalno, u Srbiji je to najgledanija serija, u Crnoj Gori da ne spominjem, sad čekam da vidim kako će proći u Sloveniji. Drago mi je što smo napravili dobar posao, dobar posao je ono što je gledano, a ovo je jako gledano. Ne postoji čovjek ovdje koji me sreo a da me nije pitao ide li nastavak uskoro, to volim, to je sjajno.

Neki je smatraju sapunicom, ali vaš se serijal odlikuje i dobrim humorom, inteligentnim dijalozima, realnim prikazom stvarnosti…

Neeee, nije to sapunica. To je serija koja se žestoko i ozbiljno radi, tema je jako dobra, dobra priča, dramski sukobi, porodica, ljubav i sve ostalo što nas okružuje u vremenu tranzicije. Mislim da cijela regija pati od tih bolesti koje se zovu mito i korupcija, da su se svi mogli prepoznati. Autor scenarija je Stevan Koprivica, sjajan pisac i profesor dramaturgije u Beogradu i na Cetinju, na dvije akademije. Milan Karadžić, moj rođeni brat, redatelj je i koscenarist, ja sam producent i glumac, pa mu to dođe kao nekakva mala porodična manufaktura. Ovo nam je šesti-sedmi zajednički projekt.
 
Bavite se TV-produkcijom, jeste li odustali od kazališta?

S TV-produkcijom smo vezani za Budvu i Crnu Goru i za tu seriju "Budva na pjeni od mora", ali i dalje radim u Beogradu, u Ateljeu 212 kao glumac. Ono što te uvijek kao glumca vezuje to su predstave.
 
U zadnje vrijeme niste glumili po regiji u koprodukcijama?

- Ne, moram priznati da sam dosta statičan kao glumac, u Ateljeu 212 sam već 25 godina, a zadnjih sedam-osam godina radim u svojoj produkciji. Sad planiramo i suradnju glumaca odavde i odande, neke drugačije priče, vidjet ćemo što će od toga ispasti. (Razgovarala D. PALIBRK)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter