Milovanovic spremao novu likvidaciju?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srbijanska policija utvrduje je li Željko Milovanovic zvani Garavi imao namjeru pociniti još neka ubojstva, obzirom na kolicinu i namjenu oružja pronadenog prilikom pretresa stana u kojem je boravio u Beogradu. Naime, radi se o naoružanju iskoristivom za ubojstva, tako da je medu ostalim pronadena i snajperska puška. Ako se zna da je jedan od planova likvidacije Pukanica, od kojeg se naknadno odustalo, ukljucivao i smaknuce snajperskom puškom, jasno je da srbijanska policija ima razloga za sumnju da je spremao i druge likvidacije. Ipak, cinjenica da je Milovanovic uhicen u blizini beogradskih splavova, najpopularnijeg sastajališta u dvomilijunskom gradu, svjedoci da se covjek za kojim je bila izdana i Interpolova tjeralica, nije previše brinuo o svojoj sigurnosti. Jedino osiguranje bili su lažni dokumenti koje je imao kod sebe.

Definitivno potvrdeni podatak da pored hrvatskog i BiH državljanstva posjeduje i srbijansko i nije ocjenjena najsretnijom u Hrvatskoj jer Milovanovic ne može biti izrucen Hrvatskoj, tako da ce se potencijalni sudski postupak voditi pred beogradskim sudom za organizirani kriminal. Iz visokih hrvatskih pravosudnih krugova «Novi list» doznaje da je citavo vrijeme tinjala nada da Milovanovic nema srbijansko državljanstvo, jer bi tako mogao biti izrucen. Drži se da bi time postupak protiv uhicenih u Hrvatskoj postupak bio lako dokaziv, prije svega protiv Slobodana ?urovica, za kojeg vjeruju da je operativno angažirao Milovanovica. Ovako ce optužnica biti bez Garavoga te ce ga se tek moci saslušati kao svjedoka, odnosno to ce najvjerojatnije zamolbeno izvesti beogradski sud za hrvatsko pravosude.

Milenku Kuzmanovicu, uhicenom u subotu, u meduvremenu je odreden jednomjesecni pritvor. Iako se jedno kratko vrijeme spekuliralo kako je baš on prokazao Milovanovica, iz srbijanske je policije u tamošnje medije procurila informacija kako je Garavi bio lociran vec nekoliko dana prije te ga se nadziralo do trenutka uhicenja, koje je uslijedilo nakon posjeta celništva beogradske policije kolegama u Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter