Milovan ni rijeci o sporu s Vatikanom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao gotovo svake godine, porecki i pulski biskup mons. Ivan Milovan veceras je predvodio koncelebriranu misu sa svecenicima rovinjskoga dekanata u cast zaštitnice Rovinja sv. Eufemije. Time je prakticki potvrdio vijest da ostaje na celu porecke i pulske biskupije.

Cijelu svoju propovijed pred punom crkvom sv. Eufemije biskup Milovan posvetio je primjeru sveticine žrtve i cinjenici da je sarkofag s njenim tijelom dospio u Rovinj. Dosljedan svom nacinu obnašanja službe, Milovan se niti jednom rijecju, direktno ili u prenesenom znacenju, nije osvrnuo na dogadanja u župi Dajla, zbog kojih je došlo do spora porecke i pulske biskupije i Vatikana, a upitno je bilo i njegovo daljnje obnašanje službe biskupa.

Biskup Milovan je inace vezan s Rovinjem, u cijoj je župi s kratkim prekidom od tri godine - prvo kao župni vikar, potom pastoralni suradnik i na kraju kao župnik - služio od 1965. do 1998. godine, kada je zareden za biskupa.

Na misi je primijecen i Ilija Jakovljevic, desna ruka biskupa Milovana, koji je nedavno vracen na mjesto kancelara Porecke i pulske biskupije. (A. P.; snimio D. MEMEDOVIC))


Podijeli: Facebook Twiter