Miloticevih 40 godina umjetnickog rada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samostalna izložba Mladena Milotica u galeriji Milotic otvorena je sinoc, a atmosfera je bila slavljenicka buduci da je autor njome obilježio 40 godina umjetnickog stvaralaštva. Otvorila ju je povjesnicarka umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner koja je ujedno i autorica teksta kataloga.

„Serija slika na platnu nastala je u zadnje vrijeme tijekom 2010. i 2011. godine i predstavlja ciklus jakih grafickih obilježja. Citavim sustavom radova zraci karakteristican rukopis koji sam po sebi ispunjava ambijent sadržajem. Sama ikonografija iznice iz odsutnosti u smislu simbolike koja govori o necemu što je prošlo i ostavilo pozitivne tragove u likovnom smislu", piše Ostojic Cvajner.

Otvorenje je pocelo performansom „Krik show" kolektiva Passiveattack u režiji Ivane-Nataše Turkovic. Nastupali su Josip Pino Ivancic, Vladimir Butkovic, Sead Gavranovic, Sabina Alicic, ?uro Ciganovic, Ivana-Nataša Turkovic i Gordana Batelic (harmonika). Performans kroz skice likova paradira „tipicno pulsku" publiku koja na otvaranje izložbi uglavnom dolazi zbog „ica i pica".

Nakon njih nastupile su plesacice studija Art dance, a Livio Morosin je u klavirskoj pratnji Vedrana Šilipetra zapjevao svoj hit „1914. (Mojen didu)".

Mladen Milotic je slikar i graficar, roden u Puli. Slikarstvom, grafikom i skulpturom se bavi od 1970. godine. Do danas je održao 77 samostalnih i 310 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Od 1977. godine clan je HDLU-a Rijeka, a od 1987. godine HDLU-a Istre. Dobitnik je veceg broja nagrada za slikarstvo, grafiku i skulpturu. Ucesnik je i veceg broja likovnih kolonija i simpozija. Vlasnik je i voditelj galerije Milotic u Puli. (B. VINCEK; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter