Milošević: U četvrtak će se glasovati o nepovjerenju premijeru Oreškoviću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je u ponedjeljak da je stranačko Predsjedništvo jednoglasno potvrdilo ministra financija Zdravka Marića kao kandidata za novog mandatara hrvatske Vlade te je najavio da će se u četvrtak u Hrvatskom saboru glasovati o nepovjerenju premijeru Tihomiru Oreškoviću.

"HDZ misli da bi u velikoj većini zemalja EU, nakon što su svi svima iskazali nepovjerenje u Vladi, bilo prirodno da premijer sam da ostavku", izjavio je Milošević novinarima nakon trosatne sjednice Predsjedništva HDZ-a. Naglasio je i kako postoji parlamentarna većina koja je spremna poduprijeti Vladu s Marićem na čelu.

Milošević je rekao i da između Marića i Oreškovića postoji bitna razlika. "Marić razumije politički kontekst, bio je u bivšim vladama, poznaje političke igrače na sceni te razumije političke odnose. Uz to, ima nesporan profesionalni kredibilitet u financijama i gospodarstvu te iskustvo i u javnom i privatnom sektoru", istaknuo je.

Glavni tajnik HDZ-a ponovio je da je Vlada došla "do kraja slijepe ulice". Naglasio je kako je HDZ u Saboru razgovarao sa svima koji su svjesni trenutka u kojem je zemlja. Potrebna nam je politička i financijska stabilnost te ekonomska stabilnost, rekao je Milošević.

Zahvalivši HDZ-u na potpori, Marić je rekao da je svjestan trenutka u kojem je zemlja, potencijala i mogućnosti hrvatskoga gospodarstva i društva, za što je, rekao je, potrebna politička stabilnost. "Svima je u interesu da se stvari što prije stave u red, mir i stabilnost", poručio je.

Na pitanje boji li se iste sudbine kao premijer Orešković jer, kao i on, nije član HDZ-a i nije sudjelovao na izborima, Marić je odgovorio kako ne želi spekulirati o pitanjima vezanima uz strahove ili sudbinu.

"Duboko sam svjestan trenutka u kojem se nalazimo. Moji kontakti u domaćem gospodarstvu i međunarodnim financijskim krugovima daju vrlo jasnu poruku da je Hrvatskoj vrlo bitna politička i ina stabilnost. Ako sam ja taj i ako je sve u toj funkciji, spreman sam na izazove", rekao je Marić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter