Milos: U sljedeće četiri godine bit ćemo vaš glas razuma


U streljani Gusar u mjestu Bužinija pokraj Novigrada, aktualni gradonačelnik Anteo Milos danas je predstavio svoju ponovnu kandidaturu za čelno mjesto ovoga grada. U toj utrci nema konkurencije, jer se osim njega nitko od oporbe ili nezavisnih nije odlučio kandidirati na mjesto gradonačelnika Novigrada. U opuštenoj atmosferi i druženju sa članovima IDS-a, uz prisustvo  župana Valtera Flega  predstavio je program rada za naredne četiri godine, a ujedno i svoju zamjenicu Sonju Šikanić i kandidate za listu Gradskog vijeća na kojoj prevladavaju žene.

Plaža ispod trga

Zahvalivši se na dosadašnjoj potpori građana, Milos je istaknuo da je IDS garancija ostvarenja obećanja. Vode prije svega računa o ljudima, te su im ljudske vrijednosti i vrline uvijek na prvom mjestu, istaknuo je IDS-ov kandidat. Rekao je kako mu je želja poboljšati i produžiti turističku sezonu, pa će stoga snage usmjeriti i u uređenje gradske plaže ispod Velikog trga kako bi dodatno ojačali turističku ponudu Novigrada. Kaže da će održavati visok društveni standard te skrbiti o svim društvenim skupinama, o djeci, umirovljenicima, mladima i socijalno potrebitima.

Novigrad je prema najnovijim podacima, uzimajući u obzir čak 40 kriterija, među najugodnijim hrvatskim gradovima za život. Analizom se u medijima utvrđivala ukupna kvaliteta života stanovnika 128 hrvatskih gradova, od zaposlenosti, preko dostupnosti zdravstvene zaštite, uvjeta u obrazovanju, do kulturne ponude i turizma te poduzetničke klime i još mnogo toga.

- Pokazalo se da naš Grad u mnogočemu prednjači pred ostatkom zemlje, ima najveći broj poduzetnika s obzirom na broj stanovnika, samo 3,1 posto nezaposlenog stanovništva i nema prireza. U sljedeće četiri godine bit ćemo vaš glas razuma, a ovo je put kojim nastavljamo zajedno dalje graditi naš Novigrad, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Anteo Milos. 

Lučica u Dajli

Spomenuo je pritom i dio projekata koji su mu visoko na listi prioriteta, a za koje kaže kako će ih uspješno realizirati. Uređenje Velikog trga i multimedijalnog kulturnog centra, izgradnja talijanske osnovne škole te sportskog centra Marketi. Izgradit će dječja i polivalentna igrališta i urediti veliko gradsko parkiralište. Subvencionirat će stanogradnju građanima i rekonstruirati gradske prometnice, ali i izgraditi lučicu u Dajli i poduzetnički centar u radnoj zoni Vidal.

Kandidat za istarskog župana Valter Flego kazao je okupljenima da ništa od navedenog ne bi bilo moguće prvenstveno bez vrijednih i radišnih Novigrađanki i Novigrađana, ali i bez njihova gradonačelnika Antea Milosa te zaključio da vjeruje kako svi zajedno trebaju graditi jamstvo sigurne te još uspješnije i bolje budućnosti Novigrada. (I. GRGAT)




Podijeli: Facebook Twiter