Milos: Prihod od prodaje Ville Rainis za POS

Od prodaje vile gradit će se POS-ovi stanovi (K. FLEGAR)
Od prodaje vile gradit će se POS-ovi stanovi (K. FLEGAR)

Grad Novigrad prodaje Villu Rainis po početnoj cijeni od 5,39 milijuna kuna. U cijenu je uključena jednokatnica od 234 kvadrata i park sa starim pinijama od 2.301 četvornog metra, a osnovni kriterij za izbor kupca bit će ponuđena cijena.

Prodaja vile, uz koju je planirana i gradnja aneksa, potaknula je novigradsku podružnicu udruge "zelenih" Ekop-Istra da se javno usprotivi izgradnji u zaštićenom obalnom pojasu na području Karpinjana i Pinete, te založi za zaštitu dragocjenih zelenih oaza uz more u ionako preizgrađenom okruženju.

Natječaj je raspisan odlukom gradonačelnika Antea Milosa, otvoren je do 18. veljače, a ponude će biti javno otvorene 21. veljače u 15 sati, u prostorijama gradske uprave.

- Dugo smo analizirali što učiniti, konzultirali smo se sa stručnjacima i došli do najboljeg rješenja koje će spriječiti daljnje propadanje Ville Rainis i istovremeno nam omogućiti druge investicije.

S obzirom na početnu cijenu, tek treba vidjeti hoće li se netko javiti na natječaj. Prihod od prodaje planiramo uložiti u proširenje vrtića i izgradnju stanova iz POS-a, za što je trenutno nemoguće pronaći sredstva iz drugih izvora, kaže gradonačelnik Milos.

Nekretnina se nalazi na površini ugostiteljsko-turističke namjene, obuhvaćene Urbanističkim planom uređenja sportske zone i dijela naselja Karpinjan, na kojoj se omogućava realizacija hotela (hotel ili hotel baština) s najviše 30 postelja i kategorijom od najmanje tri zvjezdice, čiji će sastavni dio biti i rekonstruirana vila.

Uvjetovano je zadržavanje postojećeg korpusa vile, ali je omogućena i izgradnja aneksa s prizemljem, katom i dvije podzemne etaže, koji će biti u funkciji smještajnog dijela hotela. Za sve je radove obavezno zatražiti mišljenje Konzervatorskog odjela u Puli. (K. FLEGAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter