Miloradu Pupovcu prijete smrću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klub SDSS-ovih zastupnika u Saboru primio je danas e-mail s uvredama prema pripadnicima srpske nacionalne manjine i prijetnjama smrću predsjedniku Kluba i potpredsjedniku stranke Miloradu Pupovcu.

"Unazad nekoliko dana, na ime saborskog zastupnika Milorada Pupovca stiže pošta neprimjerenog i prijetećeg sadržaja, u kojoj se prijeti i smrću, sa izrazitim govorom mržnje i uvredama prema pripadnicima srpske manjinske zajednice", priopćio je Klub SDSS-a.

U Klubu se doznaje da je poruka poslana s elektroničke adrese koja sadrži ime i prezime, ali da nije potpisana.

Pupovac je Hini potvrdio da je primio prijeteće pismo, koje je prijavljeno policiji.

"U posljednje vrijeme primili smo veći broj uvredljivih pisama nego inače, a ovoga puta pismo je sadržavalo i prijetnju smrću", rekao je Pupovac u telefonskoj izjavi za Hinu. Iako je primio prijetnju smrću, Pupovac neće tražiti policijsku zaštitu.

"Ovo je moj grad i želim normalno živjeti sa svojim sugrađanima", rekao je.

Uzrok povećanog broja uvredljivih i prijetećih pisama Pupovac vidi u "antimanjinskoj i antisrpskoj atmosferi u Hrvatskoj, zbog koje raste broj ljudi koji smatraju da si mogu dopustiti takve stvari".

Nije želio reći tko širi takvu atmosferu, no kazao je kako se "lako može vidjeti tko to čini u pogledu ćirilice i manjinskih prava".

"Zagovornici toga su vrlo glasni i primjetni u javnosti. Ne želim ih imenovati, ali činjenica je da, nažalost, u posljednje vrijeme primamo znatno više takvih pisama", rekao je Pupovac.

Naglasio je da je uvredljiva pisma ranije dobivao na privatnu i adresu na Filozofskom fakultetu, a da je ovo prvi puta da mu pišu u Sabor.

Pismo uvredljivog i vulgarnog sadržaja nedavno je dobio i predsjednik Kluba nacionalnih manjina, zastupnik bošnjačke manjine Nedžad Hodžić, a to je pismo pred saborskim plenumom pročitao upravo Pupovac. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter