Milkovicu mjesec dana pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istražni sudac zagrebackog Županijskog suda Ratko Šcekic odredio je jednomjesecni pritvor glavnom izvršnom direktoru INA-e Bojanu Milkovicu (50) i bivšem inženjeru Crosca Marijanu Pacaku (54), osumnjicenima da su primili oko 3,3 milijuna kuna mita kako bi dvjema hrvatskim tvrtkama osigurali poslove na antikorozivnoj zaštiti naftnih postrojenja koje je održavao Crosco.

Milkovicu i Pacaku na teret se stavlja više kaznenih djela primanja mita i krivotvorenje isprava.

Marijan Pacak nije dostupan pravosudu, pa bi za njim uskoro trebala biti raspisana tjeralica. Navodno je vec nekoliko mjeseci u inozemstvu. Milkovic je pred uskockim tužiteljima porekao da je kriv za primanje mita i krivotvorenje isprava koja je navodno pocinio u razdoblju od 2002. do 2009. godine kad je otišao iz Crosca u INA-u.

- Nemamo što šutjeti, sve smo ispricali. Da parafraziram jednog svog kolegu, branit cemo se istinom. Ono za što ga se tereti nije istina i on je to porekao, rekao je Milkovicev odvjetnik Goran Mikulicic.

Milkovicu je pritvor odreden zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. USKOK namjerava ispitati više desetaka svjedoka, uglavnom zaposlenika Crosca i dviju hrvatskih firmi koje su platile kako bi dobile poslove antikorozivne zaštite naftnih postrojenja.

Milkovicev odvjetnik Goran Mikulicic najavio je da ce inzistirati da se Milkovica iz Remetinca premjesti u istražni zatvor.


Podijeli: Facebook Twiter