Milka Putinja, 101: Svi me vole i štimaju

Milka Putinja rođendan je proslavila s članovima brojne obitelji iz svih krajeva Istre (A. DAGOSTIN)
Milka Putinja rođendan je proslavila s članovima brojne obitelji iz svih krajeva Istre (A. DAGOSTIN)

Milka Putinja iz Brigi kraj Gračišća, rođena 2. listopada 1912. u nedalekim lindarskim Marcanima, proslavila je prekjučer u obiteljskom krugu sto i prvi rođendan. Posjetila ju je brojna obitelj iz svih dijelova Istre, donijevši joj prigodne darove, a veselja nije uzmanjkalo tijekom čitave večeri.

- Svi me vole i štimaju, a nijedan ne govori "samo da bi stara umrla", kazala nam je simpatična slavljenica Milka koja je već 70 godina u crnini. Udavši se za Franju Putinju u Brige je stigla 1931. iz Pužari, gdje je nakon smrti oca na ruskom ratištu u Prvom svjetskom ratu živjela s bakom. S Franjom je u braku provela 13 godina do njegovog tragičnog nestanka u vihoru Drugog svjetskog rata.

- Šest dice san imala, a muža ni bilo, je bila žalost, prisjeća se nona Milka težačkog života samohrane majke sa šestero djece, koji joj je ipak donio i mnogo radosti. Danas ima 13 unuka, 19 praunuka i dva prapraunuka. "Ne moren reć ki mi je bolji od unuka", kaže nona Milka smiješeći se najmlađoj praunuki, dvogodišnjoj Iani. Premda će se potužiti na bolne noge, zbog kojih mora dvaput dnevno popiti po pola tablete, nona Milka je usprkos poznoj dobi dosta dobrog zdravlja pa se bez problema dizala da bi se javila na brojne telefonske pozive čestitara. (A. DAGOSTIN)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter