Miljenko Grozdanić obranio naslov ukupnog pobjednika

Start finalne utrke
Start finalne utrke

Miljenko Grozdanić obranio je naslov pobjednika Zimske lige Istre u trčanju. Labin je u nedjelju bio domaćin završnog 9. kola 12. izdanja ovog sve popularnijeg natjecanja organizator kojega su bili SD Trickeri i TK Pula. U ovoj je utrci najzanimljiviji bio dvoboj vodećeg nakon prvih osam kola Lučana Sošića (Albona Extreme) i prošlogodišnjeg pobjednika Miljenka Grozdanića (Albona) za naslov ukupnog pobjednika ovogodišnjeg izdanja. Na kraju je Grozdanić u cilj ušao četrdesetak sekundi prije Sošića što mu je uz obračunati hendikep bilo dovoljno za obranu prošlogodišnjeg naslova.

Inače, u ovoj utrci dugoj 5,2 km napokon je na svoje došao Riječanin Danijel Ivaničić (Liburnija) koji je u nedostatku dvojice atletičara pulske Istre Tonija Božca i Tina Šošića uvjerljivo pokorio konkurenciju pretrčavši stazu po kišnom vremenu za 17:21 minuta, ostavivši iza sebe dvojac iz TK Pula, Luku Grgorinića i Denija Ćosića. Kod djevojaka je po običaju najuspješnija bila Barbara Belušić (AK Istra) koja je u ukupnom poretku bila peta ispred mlade labinske nade i najbolje sportašice grada Ivane Knapić.

Domaćin ove utrke TK Albona Extreme odlično je organizirao kompletnu utrku, a sve je počelo utrkama onih najmanjih kojih je bilo u velikom broju. Posebna su atrakcija bili mali predškolski trkači iz dječjeg vrtića u Pazinu, skupina Zujalice, koji su se po prvi puta pojavili na natjecanju. Sveukupno je na ovoj utrci nastupalo više od tristo trkača, a sigurno su i vremenske prilike utjecale na to da nije bilo i više natjecatelja. Domaćin je nakon utrke sve sudionike počastio besplatnim ručkom, a pobjednik glavne utrke, osim medalje, kao nagradu je dobio i put u Veneziju za dvije osobe. Time je završilo ovogodišnje izdanje Zimske lige i uopće ne sumnjamo da su pripreme za novo 13. već krenule i da će biti još bolje nego ovo do sada. Iako je to gotovo nemoguće… (Robi FONOVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter