Miljenka Grdan pred pulskom publikom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sopranistica Miljenka Grdan i pijanist Jakša Zlatar sinoc su nastupili u crkvi franjevackog samostana u okviru programa koncertnog ciklusa Festivala komorne glazbe "Pulski glazbenici Puli" Hrvatske i Istarske glazbene scene mladih koji petkom u prostor crkve sv. Franje dovodi afirmirane glazbenike i one koji su na putu takve profesionalne formacije, a dio umjetnickog razvoja zabilježili su u Puli.

Jakša Zlatar, utemeljitelj festivala i umjetnicki direktor Hrvatske glazbene scene mladih, redovito se u svoj rodni grad vraca u pratnji kolega, a na ovo je izdanje došao sa sopranisticom i docenticom pjevanja pri Muzickoj akademiji u Zagrebu.

Miljenka Grdan je za pulsku publiku priredila kompozicije domacih autora, onih talijanskog kulturnog kruga te popularne naslove iz albuma Leonarda Bernsteina (Somewhere iz mjuzikla West Side Story/Prica sa zapadne strane) i Georga Gershwina (The Man I Love, I Got Rythm i Summertime iz Porgy and Bess). Slušali smo romanticne zvuke suptilne Dore Pejacevic (Poudan znak, op. 23, br. 1, Pjesma, op. 11 i Zašto?, op. 13), Ivana pl. Zajca (Na gondoli) i Francesca Paola Tostija (Mattinata, A vucchella, Napoli dorme, Napoli canta!, Ridonami la calma).

Sljedeci susret publike s Festivalom komorne glazbe "Pulski glazbenici Puli" najavljen je za subotu, 29. svibnja, u foajeu Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula. S pocetkom u 11 sati nastupaju flautistica Paola Radin i pijanistica Vesna Ivanovic Ocvirk.


Podijeli: Facebook Twiter