Militanti u Jemenu ubili 20 vladinih vojnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Militanti su u ponedjeljak ujutro ubili 20 pripadnika jemenskih sigurnosnih snaga tijekom napada na nadzornu točku, objavila je jemenska državna novinska agencija Saba, prenoseći ocjenu dužnosnika koji smatraju da napad nosi pečat jemenskog ogranka al Kaide.

Jemen je pogođen unutarnjim sukobima i kroničnim siromaštvom, a posljednji napad ponovno ukazuje na nedostatak stabilnosti u zemlji koja graniči s velikim izvoznikom nafte Saudijskom Arabijom i nalazi se blizu glavnih plovnih putova.

Jemenski ministar unutarnjih poslova naredio je detaljnu istragu i smijenio vodeće sigurnosne dužnosnike u istočnoj pokrajini Hadramout gdje se napad dogodio, prenijela je agencija. Jedan lokalni dužnosnik je izjavio da su pripadnici snaga sigurnosti, članovi paravojne postrojbe pod zapovjedništvom ministarstva unutarnjih poslova, na nadzornoj točki oko 120 kilometara istočno od pokrajinskog glavnog grada al-Mukkalle, uglavnom spavali kad se dogodio napad.

"Teroristički napad, u kojemu su sudjelovala četiri vozila, iznenadio je čuvare na nadzornoj točki... prouzročivši mučeništvo 20 pripadnika posebnih sigurnosnih postrojbi", prenijela je agencija priopćenje sigurnosnih izvora. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Osim poginulih, u napadu je jedna osoba ranjena, a dva pripadnika sigurnosnih snaga zatočeni su i odvedeni. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter