Milinovic Vesni Pusic recitirao Jinxe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vecina stranaka podržala je u srijedu u Saboru izmjene Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. U svom uvodu ministar zdravstva Darko Milinovic rekao je da se izmjenama uvodi mogucnost oplodnje više od tri jajne stanice te istaknuo da se ta mogucnost mogla uvesti i 2009. kada je zakon donesen, ali da je njegovo ministarstvo tada kao i danas slušalo glas struke. Pojasnio je da bi se ta mogucnost odnosila na parove koji na medicinsku oplodnju odlaze zbog izrazito teških oblika neplodnosti - žene s malo jajnih stanica, teško neplodne muškarce te onkološke bolesnike.

Mirando Mrsic podsjetio je da je HDZ-ova Vlada prije dvije godine donijela zakon koji zadire u temeljne slobode obitelji (da bira onaj postupak koji ce im donijeti najbolje rezultate).

- Rekli smo da ce zakon donijeti probleme gradanima, da ce dio njih morati tražiti zdravstvenu skrb izvan zemlje. I da cemo ga vrlo brzo morati mijenjati, rekao je Mrsic. Dodao je da ce SDP biti suzdržan u glasanju o zakonu jer s jedne strane ipak donosi korist gradanima, ali s druge ne rješava problem neplodnosti.

- Ovim zakonom uvodimo zamrzavanje zametaka na mala vrata, rekao je Mrsic najavivši da ce SDP, kada dode na vlast, dopustiti zamrzavanje zametaka svima kojima to bude trebalo.

Milinovic je u jednom trenutku bio nezadovoljan time što se Vesna Pusic (HNS) smije dok on govori. - Ima jedna pjesma, gospodo Pusic, "A na cemu ste vi?", rekao je Milinovic.

Pusic je burno reagirala. - Nacelno je nedopustivo da jedan ministar u parlamentu govori bilo kojem zastupniku, a narocito meni, koja se koristim argumentima, "na cemu ste vi". Ako vi u HDZ-u na taj nacin razgovarate, mi ne, i u hrvatskom društvu ne. A ovaj Sabor je primjer za hrvatsko društvo. Sram vas bilo, taj nacin ponašanja zadržite za HDZ, rekla je Pusic. Nešto kasnije Milinovic je odrecitirao cijelu pjesmu Jinxa.

- Prekasno i nejasno da bi bilo istina, još uvijek voliš me, ali nemaš vremena. Kako da znam na cemu sam, ali ne mogu razaznati na cemu si ti. Bez pravog razloga davimo se danima, više nego obicno ništa nas ne zanima. Tako da znam na cemu sam, tako da znam na cemu sam, ali ne mogu razaznati na cemu si ti, na cemu si ti. Prekasno i nejasno da bi bilo istina, više nego obicno igramo se rijecima, izdeklamirao je Milinovic.

Ingrid Anticevic Marinovic zakacila se na stih "igramo se rijecima" te upozorila Milinovica da se može igrati i rijecima i kanticom ako želi, ali da se nikako ne smije igrati ljudskim sudbinama. (Zlatko CRNCEC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter