Milinovic se kandidira za predsjednika HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zamjenik predsjednice Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Darko Milinovic najavio je u utorak kandidaturu za predsjednika stranke na unutarstranackim izborima.

Kandidirat cu se na celno mjesto HDZ-a, izjavio je u Dnevniku Nove TV Darko Milinovic, zamjenik predsjednice HDZ-a i donedavni ministar zdravstva. Milinovic je kazao da je dva do tri tjedna ocekivao sjednicu Predsjedništva, gdje je namjeravao obznaniti kandidaturu. "Dobio sam informaciju da ce se sutra održati tehnicka sjednica, no odlucio sam danas potvrditi svoju kandidaturu", rekao je Milinovic i dodao da je o tome vec obavijestio predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor.

Odgovarajuci na pitanje zašto misli da bi on bio najbolji predsjednik HDZ-a, Milinovic je podsjetio da je 2000. godine, kada je HDZ izgubio na nacionalnoj razini, okupio tim intelektualaca i branitelja u Licko-senjskoj županiji koji je napravio desetogodišnji plan na županijskoj razini. "Do sada s tim timom ljudi nisam izgubio ni jedne izbore u svojoj bazi", istaknuo je.

Rekao je i da je proces pristupanja Hrvatske Europskoj uniji okoncan te da u buducnosti HDZ mora odgovoriti na neka druga pitanja, kao što je globalizacija u svijetu, Europi i Hrvatskoj. Jedan sam od onih koji smatra da moramo prestati stvarati kult licnosti u HDZ-u, kazao je Milinovic naglasivši da HDZ-u treba moderno, novo vodstvo, koje ima odgovore na nove izazove.

Na upit kakvo je ozracje u vrhu stranke, kazao je da je za njega to "jedna relaksirajuca atmosfera jer ce napokon HDZ na iducim unutarstranackim izborima iznjedriti najboljeg kandidata u demokratskoj proceduri koji ce imati odgovor na sva pitanja".

Istaknuo je i da na sjednici Predsjedništva stranke još nije potanko razgovarano o nedavnim izbornim rezultatima. Ta je sjednica Predsjedništva negdje pred nama, rekao je Milinovic koji kao uzrok poraza na izborima vidi to što HDZ nije našao odgovor, odnosno imao je pogrešnu strategiju na okrupnjavanje ljevice u Hrvatskoj. Na pitanje koga vidi kao najopasnijeg protukandidata, kazao je da na njih ne gleda kao na "opasnu pojavu", vec na kandidate koji su dobrodošli.

"Na celo stranke želim doci s novim programom HDZ-a i vratiti stranku na kormilo Hrvatske države", kazao je dodajuci da dio njegovog stranackog programa kaže da "nije stranka jaka koliko je jako vodstvo, nego clanstvo stranke". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter