Milinovic šalje inspekciju u kliniku u Klaicevoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Klinici za djecje bolesti u Klaicevoj ulici tijekom srpnja obavljen je operativni zahvat na malodobnoj djevojcici koji je imao «neželjeni ishod». Tako, otprilike, glasi izvještaj povjerenstva za unutarnji nadzor bolnice koji je u cetvrtak dostavljen ministru zdravstva Darku Milinovicu. Da se radi o ozbiljnom slucaju, znatno ozbiljnijem nego što se može išcitati iz izvještaja, sugerira cinjenica da je ministar promptno naložio da se izvještaj dopuni te da se sutra u Klaicevu uputi inspekcija Ministarstva zdravstva.

Kako se iz dobro obaviještenih izvora jucer moglo saznati, zakomplicirala se operacija djevojcice od godinu i pol dana kojoj jedan bubreg nije funkcionirao zbog anomalije u mokracno-bubrežnom sustavu. No, nakon zahvata djevojcica je, tvrdi naš izvor, prakticki ostala bez oba bubrega. Službeno nam, medutim, to jucer nitko nije želio ni potvrditi ni demantirati. Zna se da je djevojcica hitno premještena na djecji intenzivni odjel KBC-a Rebro, gdje se, kako nam je jucer potvrdeno, nalazi na dijalizi. Nužna joj je, kako se saznaje, transplantacija bubrega.

Ministar Milinovic potvrdio nam je da je primio izvješce kojim ga se obavještava da je došlo do «neželjenog ishoda» operativnog zahvata.

- S indignacijom sam odbacio takvo izvješce jer me zanima koji je uzrok doveo do tog neželjenog ishoda, kazao nam je Milinovic. Potvrdio nam je da ce sutra Klaicevu posjetiti inspekcija Ministarstva zdravstva u kojoj ce, medu ostalima, biti i nefrolog te dva djecja kirurga. Inspekcija bi trebala dati odgovor što se dogodilo i pod kojim okolnostima. Poznato je da je djevojcicu operirao djecji kirurg Zoran Bahtijarevic, javnosti poznat i kao lijecnik hrvatske nogometne reprezentacije.

- U danim okolnostima i s raspoloživim nalazima uvijek bih donio istu kiruršku odluku. Ponovio bih isto i da je na stolu bilo moje dijete ili ono moga brata, kazao nam je jucer Bahtijarevic.

Rekao nam je i da je osobno o svemu obavijestio roditelje te da ne može tvrditi je li se dogodila komplikacija tijekom operacije ili je on pogriješio. Odgovore ce dati istraga.


Podijeli: Facebook Twiter