Milinovic: Karamarko nije sprijecio kriminal

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Treba govoriti istinu, istinu i samo istinu jer ona je jamac buducnosti HDZ-a", rekao je novinarima prije predstavljanja clanovima istarskog HDZ-a kandidat na unutarstranackim izborima Darko Milinovic. Pritom je jasno aludirao na Tomislava Karamarka, koji po njemu ne odgovara na neugodna pitanja.

"Onaj tko ne može doci pred hrvatsku javnost i suociti se s najneugodnijim pitanjima, on ne da nije zaslužio biti predsjednik HDZ-a, nego nije zaslužio biti ni kandidat. Recimo, izostao je odgovor Karamarka na moje pitanje zašto nije sprijecio kriminal u Ini, HAC-u, Podravci, jer je to kriminaliziralo HDZ.

Zatim nije odgovorio da li s nekim u dogovoru namjerno nije sankcionirao taj kriminal. Ta gromoglasna tišina Karamarka otvara ogroman prostor špekulaciji da je možda i sam umiješan u to", kazao je Milinovic.

Na pitanje smatra li ovu unutarstranacku kampanju prljavom, rekao je da svaki izbori donose odredene tenzije.

"Vidjeli ste da je do sada bilo podmetanja paraobavještajnog podzemlja po medijima. Kada pitam nekog od kandidata, recimo Karamarka da se izjasni o nekim stvarima, on kaže da je to prljava kampanja, a kada je u pitanju paraobavještajna zajednica za njega je to vrh demokracije. Mislim da je vrh demokracije kada biser HDZ-a, a to su njegovi clanovi, traže od mene da jasno pitam bilo koga, pa i Karamarka". (B. Ž.)


Podijeli: Facebook Twiter