Milinovic kapitulirao pred Kosor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar zdravstva Darko Milinovic ipak je kapitulirao! Na današnjoj konferenciji za novinare izjavio je da se "razgovara o promjenama dijelova Zakona o medicinskoj oplodnji da bi se smanjili administrativni postupci te da oni ne bi bili razlog da parovi mjesecima cekaju na postupke oplodnje". Milinovic je ovaj put izricito kazao da o zakonskim izmjenama razgovara s premijerkom Jadrankom Kosor, strukom i koalicijskim partnerima.

"Kad odlucimo koji ce se dijelovi zakona mijenjati, o tome cemo obavijestiti javnost", rekao je demantirajuci tako samoga sebe, odnosno svoju izjavu, danu prije sedam dana, kao i jucerašnje priopcenje iz ministarstva da "nema nikakvih novosti vezanih uz zakon". Nije, medutim, htio pojasniti koje ce se zakonske odredbe mijenjati, nego je ponavljao da je rijec o "administrativnom dijelu" zakona. "Obecao sam predsjednici Vlade i struci da izmjene zakona nece ici u javnost dok se oko njih ne usuglasimo", pravdao se Milinovic.

Da li se to ministar i dalje opire zahtjevima premijerke Kosor, koja, cini se, traži da se promijene suštinski dijelovi zakona - da se dopusti zamrzavanje zametaka, da se ukine dokazivanje izvanbracne zajednice te da donatori spolnih stanica budu anonimni - ili tek pokušava sacuvati ponos i ne želi odmah pokazati da je njegova kapitulacija potpuna - trenutno je teško odgovoriti. Da premijerka traži bitne izmjene zakona, može se zakljuciti iz cinjenice da nije demantirala informacije da je najviši izvor u Vladi najavio da ce se ukinuti tri spomenute, najspornije odredbe zakona, a ne samo one administrativne.


Podijeli: Facebook Twiter