Milinković: Nisam znao za plan o privremenom financiranju

Saša Škrinjar (Arhiva)
Saša Škrinjar (Arhiva)

Na objavljeno priopćenje bivše načelnice Ližnjana Maje Cvek iz SDP-a, u kojem je iznijela svoje viđenje razvoja situacije koja je dovela do raspuštanja vlasti te najavila kandidaturu na izborima 20. ožujka, reagirali su bivši predsjednik Vijeća i SDP-ovac Zoran Milinković te predsjednik ližnjanskog IDS-a Saša Škrinjar. Milinković je, kako navodi, protiv proračuna glasao zato što je proračun nerealan.

Lani 47 posto proračuna nerealno

- Vidljivo je to i iz izviješća Ministarstva financija za 2015. u kojem stoji da je 47 posto proračuna nerealno planirano, a tako je bilo i za ovu godinu, kaže Milinković. Tvrdi da su ga kao predsjednika Vijeća načelnica Cvek i donačelnik Paolo Demarin duže vrijeme ignorirali te da nije ni sudjelovao u izradi financijskog plana Općine. Opovrgava da je znao za plan o privremenom financiranju, a dvoji zašto bi se takva mogućnost uopće otvarala, ako je proračun realan. Uostalom, kaže, na predlagaču, dakle izvršnoj vlasti, bilo je da predloži dopunu dnevnog reda sjednice Vijeća s prijedlogom privremenog financiranja Općine.

- Od njih nikada nisam imao podršku, a da ne govorim o svim omalovažavanjima i podcjenjivanjima i mene i općinskih vijećnika zbog čega sam reagirao u medijima nekoliko puta. Jako sam povrijeđen lažima i insinuacijama i ozbiljno razmišljam o podnošenju privatne tužbe za klevetu protiv Maje Cvek. Ako znaju za trgovinu utjecajem, morat će to i dokazati na sudu, zaključio je Zoran Milinković.

IDS-ovac Škrinjar upozorio je pak da, suprotno tvrdnjama Maje Cvek, laburist Marčelo Miletić nikada nije bio član njegove stranke.

Škrinjar: Treba znati preuzeti odgovornost

- Demantiram tvrdnje da je opozicija radila na rušenju vlasti, a IDS je u dvije i pol godine mandata Maje Cvek podržao 90 posto prijedloga i odluka vlasti, rekao je Škrinjar. Navodi da bivša načelnica treba znati preuzeti odgovornost za sve što je i nije učinjeno za njenog mandata, pa i za to što na posljednjoj sjednici nije usvojen proračun za ovu godinu. "IDS je i prije sazivanja sjednice javno obrazložio zašto ne namjerava podržati prijedlog netransparentnog i nerealnog proračuna. A činjenica je da nije prošao zbog toga što Cvek i Demarin nisu uspjeli okupiti niti ljude u vlastitim redovima, a još manje uvjeriti druge vijećnike u njegovu kvalitetu", poručuje Škrinjar. O transparentnosti vlasti, zaključuje, govori istraživanje GONG-a prema kojemu je Općina Ližnjan na 351. mjestu od 365 u Hrvatskoj i najlošije ocijenjena u Istri. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter