Milijuntno noćenje u Rovinju dva dana ranije

Rovinj (M. MIJOŠEK)
Rovinj (M. MIJOŠEK)

Rovinj je u odnosu na prošlu i rekordnu turističku godinu, dva dana ranije, i to 6. srpnja, ostvario magičnu brojku od milijun noćenja, saznajemo od Odete Sapač direktorice Turističke zajednice Rovinj. Također, do ovog je datuma u Rovinju  boravilo 21.869 registriranih gostiju, što je na prošlogodišnjoj razini dok je u kumulativu (od 1. siječnja do 6. srpnja) ostvareno 1.013.094 noćenja, odnosno četiri posto više u odnosu na lani.

Najviše Nijemaca

Po riječima direktorice Sapač najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke (29 posto), na drugom su mjestu Austrijanci sa 17 posto, domaći gosti koji su se pozicionirali na visoko treće mjesto s 11 posto.  Slijede Talijani (8 posto), Slovenci sa šest, gosti iz Velike Britanije s pet te Nizozemaca koji u ukupnom broju noćenja  ostvaraju postotak od tri posto. 

- S ovakvim rezultatima i brojkama naravno da moramo biti zadovoljni tim više što su postignuti uz smanjene turističke kapacitete. Konkretno, turistički je Rovinj zbog rekonstrukcije i izgradnje novih objekta na području bivšeg naselja Valdaliso i kampa za sada "uskraćen"  za te goste, veli direktorica Sapač, dodavši i da su ove brojke i ostvarena noćenja rezultat višegodišnjih ulaganja u destinaciju, ali i definiranja turističkog proizvoda poglavito u vrijeme pred i posezone.

Pred i posezona

- Upravo na polju pred i posezone smatram da se puno napravilo. Osigurali smo odlične uvjete za brojne evente i manifestacije, kongresni turizam ali i veliki broj raznovrsnih  sportsko- rekreacijskih sadržaje. Također, puno se uložilo i u samu promociju Rovinja, kao i u organizirane posjete inozemnih novinara i snimatelja koji su okom kamere i svojim perom, zabilježili i plasirali diljem društvenih mreža svoje utiske i fotografije iz Rovinja i Istre, kaže Odete Sapač. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter