Milijuni korisnika Explorera u opasnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Microsoft nije tocno precizirao o kakvoj se opasnosti radi niti u cemu je tocno greška, samo da je tzv. bug u Windowsima, što znaci da utjece na sve verzije koje podržavaju Internet Explorer.

Racunalni gigant Microsoft izdao je ''kriticno'' upozorenje za cak 900 milijuna korisnika Internet Explorera, javljaju strani mediji, a prenosi portaloko.hr. Naime, u Windowsima je nadena greška koju bi potencijalno mogli iskoristiti hakeri kako bi se domogli osobnih podataka.

Ova greška ne utjece na pretraživace Firefox, Google Chrome i Safari jer, za razliku od Internet Explorera, oni ne podržavaju MHTML datoteke, u kojima se i krije problem.

Microsoft nije tocno precizirao o cemu se radi, samo da je tzv. bug u Windowsima, što znaci da utjece na sve verzije koje podržavaju ovaj internetski preglednik Windows XP (SP3), Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 i Windows Server 2008 (R2)

"Zasad nije poznato da je ova greška zloupotrijebljena protiv nekoga", rekla je glasnogovornica Microsofta Angela Gunn, no dodala da je moguce da haker napravi skriptu koja bi (putem te greške), dok ste na internetu, prikupljala vaše osobne podatke, mailove itd.

S obzirom da je greška u samim Windosima, njeno uklanjanje nije tako jednostavno, a kao privremeno rješenje iz softverskog giganta su izdali patch koji ce sprijeciti skriptu, ako netko pokuša infiltrirati vaš kompjutor.


Podijeli: Facebook Twiter