Milijunašica kcerima ostavila po 8 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australska bogatašica koja je umrla prošle godine u 81. godini, svojim trima kcerima ostavila je po 1,5 dolara, otprilike osam kuna, što je njene nasljednice jako razbjesnilo.

Valmai Roche ostavila je jednak iznos i svom suprugu Ivanu Rocheu, koji je od 1975. do 1977. bio gradonacelnik Adelaidea, prenosi Sarajevo-x.com.

Roche je svoje silno bogatstvo ostavila katolickoj humanitarnoj organizaciji za muškarce Vitezovi južnog križa, koji su se brinuli za njenu pokojnu majku.

Njene kceri Deborah Hamilton, Fiona Roche i Shauna Roche pripremile su žalbu Vrhovnom sudu kako bi pristupile nekretninama, jer smatraju da njihova majka nije bila pri zdravoj pameti prilikom sastavljanja oporuke.

Valmai Roche je iz oporuke iskljucila bivšeg supruga od kojeg se rastala još 1983., a kceri su ostale bez silnog bogatstva, jer je majka smatrala da su se previše otudile od nje u kasnijim godinama.

No, jedna stavka u oporuci dokazuje da i nije bila baš kamenog srca. Tako njene kceri mogu povecati kucni budžet vrijednim komadima iz njene kutije za nakit, ali samo ako da tocno odgovore na neka pitanja iz njenog života, koja se odnose na razdoblje od sijecnja 1974. do listopada 1981. godine, u kojem je Valmai vodila dnevnik.

Kceri tvrde kako je njihova majka patila od halucinacija i bila u zabludi te je zbog toga donijela pogrešnu odluku u vezi s raspolaganjem njenim nekretninama.


Podijeli: Facebook Twiter