Milijunaš diplomirao na pulskom sveučilištu

Leonard Mlinarić osvojenim će novcem pomoći nezaposlenim roditeljima te sestri (E. ELVEDJI/CROPIX)
Leonard Mlinarić osvojenim će novcem pomoći nezaposlenim roditeljima te sestri (E. ELVEDJI/CROPIX)

Leonard Mlinarić (28) iz Belog Manastira, profesor povijesti i latinskog jezika, koji je u nedjeljom izdanju HTV-ovog kviza "Sve u 7" nepogrešivo i bez pomoći jokera odgovorio na svih sedam pitanja i osvojio milijun kuna, do prije tri godine bio je izvrstan - pulski student. Naime, Mlinarić je 2009. diplomirao na Odsjeku za povijest Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Zahvaljujući zavidnom znanju, Mlinarić je posljednje pitanje otvorio sa svim jokerima, te je, u slučaju da je aktivirao "preskok", studio mogao napustiti s pola milijuna kuna bez igre živaca u završnici nastupa.

No, odlučio je da će odgovarati na pitanje koje je glasilo: "Koji je glavni grad najveće države s čijeg kopna ne možete umočiti prst u jedan od oceana". Među devet ponuđenih odgovora bili su gradovi Adis Abeba, Astana, Bamako, Kabul, La Paz, Lusaka, N'Djamena, Niamey i Ulan Bator. Mlinarić je dvojio između Astane (Kazahstan) i Ulan Batora (Mongolija). Nakon dugog razmišljanja izbor je pao na prijestolnicu Kazahstana, Astanu.

"Ljudi moji, imamo milijunaša... Leonard Mlinarić!", uskliknuo je voditelj kviza "Sve u 7" Tarik Filipović, koji je prije gotovo deset godina u prvoj sezoni popularnog "Milijunaša" s milijunom ispratio Vinkovčanku Miru Bičanić, profesoricu hrvatskog jezika i prvu hrvatsku kviz-milijunašicu.

- Kolegi Mlinariću predavao sam na predbolonjskom dodiplomskom dvopredmetnom studiju povijesti. Posebno ga je zanimao Domovinski rat, vjerojatno i zbog osobnog iskustva u djetinjstvu. Pod mojim je mentorstvom 2009. s izvrsnim uspjehom obranio diplomski rad pod naslovom "Raspad Jugoslavije i rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini", kazao nam je Mlinarićev mentor Igor Duda, docent na Odsjeku za povijest pri Odjelu za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

- Za vrijeme nastave iz iste je tematike održao uspješno i nadahnuto seminarsko izlaganje. Ako danas na sličan način predaje u školi, sigurno je uspješan nastavnik. U svakom slučaju, želim mu puno uspjeha, kaže Duda.

U HTV-ovom studiju Mlinarić je izjavio da će osvojenim novcem pomoći nezaposlenim roditeljima Ljubici i Stevi te također nezaposlenoj sestri Marčeli, koja je, kako doznajemo od dr. sc. Dude, također u Puli studirala povijest.

Leonard Mlinarić radi u struci, predaje u više škola u Slavoniji i Baranji. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter