Milijun kuna za potpore pulskom gospodarstvu

Za novoosnovanu tvrtku potpora je deset tisuća kuna (M. MIJOŠEK)
Za novoosnovanu tvrtku potpora je deset tisuća kuna (M. MIJOŠEK)

Od 24 odluka koje je gradonačelnik Boris Miletić usvojio u protekla dva tjedna izdvaja se program potpore pulskom gospodarstvu "Potpore Pula 2014.". Od deset mjera koje Istarska županija omogućuje poduzetnicima kroz dodjelu potpora za razvoj poduzetništva Grad Pula provest će šest, za što je u gradskom proračunu osigurano milijun kuna.

Kroz program će se ove godine poticati novonastale tvrtke; pomoć u financiranju priprema i kandidiranja EU projekata; nova zapošljavanja i samozapošljavanje; edukacije poduzetnika o uvjetima poslovanja u EU; sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete; sufinanciranje troškove polaganja stručnih i majstorskih ispita te mjere zadržavanja postojeće ili smanjenje visine komunalnog doprinosa i naknade u jedinicama lokalne samouprave.

- Ovaj program potpore napravili smo u suradnji s Istarskom županijom i ostalim istarskim gradovima. Od deset mjera Županije Grad Pula će provoditi njih šest za što smo osigurali financijska sredstva u proračunu. Ovom odlukom želimo postaviti okvir upravo za poticanje malog gospodarstva u ovoj godini.

Želimo poticati male poduzetnike za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, poduzetnike koji žele ulagati u standarde kvalitete, educirati se za kandidiranje za EU projekte, odnosno podupiremo širi niz mjera i direktnim novčanim potporama potaknuti gospodarstvo na području Pule, pojasnio je gradonačelnik Boris Miletić.

Iznos potpore, primjerice, za novoosnovanu tvrtku iznosit će deset tisuća kuna, a potpora se može dodijeliti za troškove nastale nakon 1. srpnja 2013. godine (izradu poslovnih/investicijskih programa, nabava informatičke opreme, bankarske usluge za obradu kredita, refundaciju troškova otvaranja obrta ili trgovačkog društva, uređenje poslovnog prostora, nabavku opreme i drugog). (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter