Milijun kuna za Kalcevu ulicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove bi se godine u Štinjanu napokon trebala riješiti oborinska odvodnja u dijelu Ulice Šurida, koja je za svake jace kiše doslovce poplavljivala. Taj ce se problem riješiti ravnanjem ceste te izgradnjom upojnog bunara na gradskom zemljištu, gdje se nalazi i obližnja trafostanica, a za oko 280 metara oborinske odvodnje utrošit ce se 750 tisuca kuna.

Program gradnje objekata i uredenja komunalne infrastrukture za 2010. godinu predvida i pripremu prometnica za oborinsku odvodnju i javnu rasvjetu, za što ce se izdvojiti oko 400 tisuca kuna, dok bi izgradnja fekalne kanalizacije u centru Štinjana trebala koštati 260 tisuca kuna.

Najviše ce se, kako doznajemo od Dušanka Babica, predsjednika vijeca Mjesnog odbora Štinjan, utrošiti na izgradnju Kalceve ulice. Za asfaltni kolnik s nogostupima dužine oko 163 metra s pripadajucom oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom osiguran je milijun kuna.

Nakon asfaltiranja ove prometnice u Štinjanu preostaju tek dvije makadamske ceste - Valdemuška i Runci. Za uredenje prve, doznajemo od Babica, Mjesni odbor pregovora s tvrtkom Kamen Pazin, a njeno bi asfaltiranje trebalo koštati oko 154 tisuca kuna, s PDV-om.

Iz programa malih komunalnih akcija, za koje je ovu godinu iz gradskog proracuna osigurano oko 113 tisuca kuna, izdvajamo odvoz krupnog otpada dva puta godišnje, hortikulturno uredenje ulaza u Štinjan te pojacanje rasvjete na podrucju MO-a.


Podijeli: Facebook Twiter