Milijun kuna za bazene, pola milijuna za hotele

Vlasnik bistroa "Aerodrom" Igor Popović (M. SARDELIN)
Vlasnik bistroa "Aerodrom" Igor Popović (M. SARDELIN)

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa dodjele bespovratnih potpora u 2017. godini pod nazivom "Konkurentnost turističkog gospodarstva" putem kojega će s ukupno 24 milijuna i 896 tisuća kuna sufinancirati 606 projekata usmjerenih na podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva na području svih županija Republike Hrvatske.

Skoro desetina od tog iznosa otpada na Istarsku županiju u koju će država uložiti dva milijuna i 385.800 kuna u niz projekata koji povećavaju konkurentnost turističkog gospodarstva. Mjere poticanja konkurentnosti podijeljene su u nekoliko skupina, pa će tako u skupini hotelskog smještaja u Istri stići 470 tisuća kuna koje će podijeliti Keršin turizam iz Fažane (50 tisuća kuna), Majon iz Rovinja, Sigma poslovodstvo Novigrad, M&T iz Medulina i Visura iz Vrsara (po 70 tisuća kuna). Tvrtka Primizia iz Brtonigle potpomognuta je sa 60 tisuća kuna.

U sektoru kampova poticaj za konkurentost u iznosu od 50 tisuća kuna dobiva ugostiteljski obrt Peškera iz Pule.

Po pedeset tisuća kuna poticaja u kategoriji smještaja stiže Villa Visti Medulin, tvrtki Chiavalon Ulaganja Vodnjan, Mansu iz Ližnjana, te tvrtkama IGP i Tex Imobillia iz Poreča. Viler iz Buja dobiva 70 tisuća kuna poticaja.

U kategoriji seljačka domaćinstva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Istarsku županiju uložit će se dvjesto tisuća kuna. Po trideset tisuća kuna dobivaju OPG Bratulić Mario Sveti Petar u Šumi, OPG Chiavalon Sandi Vodnjan, Agro turistički centar Umag i IBM vina Ivančić iz Umaga. OPG Kadum Darko iz Poreča i Željko Otočan iz Svetvinčenta dobivaju po 40 tisuća kuna poticaja za konkurentnost.

U kategoriji poticaja za izgradnju bazena, u Istarskoj županiji potporu će dobiti trideset poduzetnika koji će ukupno primiti 1.001.000 kuna državnih potpora. (Dubravko GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter