Milijun kuna manje za rašku komunalnu infrastrukturu


Prvi rebalans proračuna podržali su raški vijećnici na sjednici Vijeća. Najznačajnija promjena, umanjenje za milijun kuna, je u Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i ostalih objekata. Predsjednik nadležnog odbora, Aleks Bedrina (IDS), pojasnio je kako se nije odustalo od projekata, poput javne odvodnje i sportskog centra Raša, već se stavke skidaju radi nedovršene dokumentacije. Po dovršetku dokumentacije, ponovno će biti uvrštene u proračun.

Program javnih potreba u socijalnoj skrbi povećan je za 15 tisuća kuna, radi iskazane veće potrebe, pojasnio je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, Igor Radić, dok je  program javnih potreba u kulturi umanjen s 110 tisuća na 91 tisuću. Izneseno je potaklo vijećnika Ivana Mohorovića (HDZ) na komentar. "Standard građana nam je sve lošiji. Trebali biste se ponašati kao uprava koja upravlja, a ne vlada. Imate premalo socijalne osjetljivosti. Prostora ima, te me začuđuje socijalna neosjetljivost", poručio je Mohorović.

Što se programa javnih potreba u kulturi tiče, Mohorović, je istaknuo kako se sramotno mali iznos još smanjio. Raša je spomenik kulture, umjesto da se to brendira i promovira, sve se svodi na par feštica.

Načelnica Glorija Paliska Bolterstein, reagirala je na te izjave te kazala da su sve udruge imale mogućnost javiti se na javni natječaj, koji je nedavno bio raspisan, te zatražiti sredstva. "Ovdje je riječ o odgovornom i transparentnom trošenju sredstava", zaključila je Paliska Bolterstein. (I. AHMIČEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 18. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter