Milijun i pol kuna za 586 kvadrata!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradsko vijece Rovinja donijelo je odluku o izvansudskoj nagodbi s Miloradom Ostojicem, prema kojoj ce za 586 kvadratnih metara zemljišta Grad u tri rate isplatiti oko 1,5 milijuna kuna! Rijec je o zemljištu koje je oduzeto još 1971. godine, a na kojem je kasnije sagradena cesta prema turistickom naselju Villas Rubin i kampu Polari.

Bivše opcinske vlasti su zbog opceg društvenog interesa tada oduzele zemljište, ali ga nisu platile. Ostojic, koji je zemlju kupio 1996., stekao je pravo potraživanja naknade od Grada, a spor se vodi od 2002. Traženi iznos tada je iznosio oko 540 tisuca kuna, no u meduvremenu je porastao na gotovo 1,5 milijuna kuna. Na spornom zemljištu se, osim ceste, nalazi i zelena površina, a dio zauzima i okucnica zgrade sagradene 1981. godine.

Buduci da je Opcinski sud u Pazinu presudio u korist Milorada Ostojica, a to bi vjerojatno potvrdio i Županijski sud u Puli, Grad je odustao od žalbe i daljnjeg sudenja kako vec ionako izdašan iznos ne bi porastao. Ostojica smo pokušali kontaktirati u nekoliko navrata, no uspjeli smo razgovarati tek sa suprugom koja nije htjela komentirati slucaj.


Podijeli: Facebook Twiter