Milić: Moutinho je zbog "tunela" želio moj dres

Hrvoje Milić na treningu reprezentacije (T. KRIŠTO/CROPIX)
Hrvoje Milić na treningu reprezentacije (T. KRIŠTO/CROPIX)

Vidjeti igrača Istre 1961 kako s rukom na srcu pjeva "Lijepu našu" u dresu s kockastim uzorkom pored Luke Modrića bilo je nešto o čemu su dosad navijači pulskog kluba mogli samo sanjati. No, san se u Ženevi pretvorio u stvarnost.

Hrvoje Milić je iz "zeleno-žutog" dresa uskočio u onaj s "kockicama" i uz playa madridskog Reala, koji je toliko nedostajao protiv Škotske, zaigrao protiv njegova klupskog kolege Cristiana Ronalda i društva. Osječanin iz pulskog prvoligaša "dodirnuo je zvijezde" u ponedjeljak navečer. Dan kasnije već je bio u Hrvatskoj, preciznije, u Osijeku.

- Stigao sam kući nakon ova dva nezaboravna tjedna provedena u reprezentaciji, nakon što sam u ponedjeljak ostvario dječji san, zaigrao u reprezentaciji, u dahu je rekao prvi hrvatski reprezentativac u povijesti pulskog prvoligaša, Hrvoje Milić.

- Ovo je velika stvar za mene samoga, moju obitelj i sve prijatelje. Iako je bila riječ samo o prijateljskoj utakmici, ipak sam kao igrač Istre 1961 odigrao svih 90 minuta za reprezentaciju i iznimno sam ponosan na to, veli Milić.

Nakon susreta razmijenio je dres s Moutinhom, na suparnikovu zamolbu.

- Zamolio me da razmijenimo dresove, jer sam mu na utakmici proturio loptu kroz noge. Budući da je on otišao s terena prije kraja, čekao me nakon utakmice da obavimo tu razmjenu, ponosno je rekao Milić.

Najljepši trenuci u nogometnoj karijeri Hrvoja Milića poklopili su se, nažalost, s teškim trenucima za četvrtu reprezentaciju svijeta. Stigla su dva vezana poraza u četiri dana, od kojih je posebno zapekao onaj protiv Škotske na Maksimiru. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter