Milic direktor posrnulog programa HTV-a?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Programsko vijece HRT-a sastat ce se sutra, 7. lipnja, pa otvoriti prijave pristigle na novi javni natjecaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a. Za sada je, kako se saznaje, stiglo deset kandidatura, no do sutra ce ih jamacno poštom stici bar još toliko.

Cetvrti je ovo pokušaj izbora u niti pola godine, na svaki od prošla tri kruga javljalo se oko 20 kandidata, da bi sva tri natjecaja u konacnici propala. Nijedan od brojnih pretendenata nije uspio osvojiti nužnih osam glasova clanova Vijeca, pa se s poprilicnom sigurnošcu da predvidjeti da ce i ovaj cetvrti pokušaj propasti. No, ukoliko se to i dogodi, «pobjednika» ipak ima.

Bit ce to aktualni v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac, sve da se nije ovaj put ni prijavio na natjecaj. Njemu je, naime, nedavno v.d. mandat produljen na još šest mjeseci kroz koje bi, kako se ocekuje, javni servis trebao dobiti i novi Zakon o HRT-u te samim tim i drugaciji nacin izbora prvog covjeka Prisavlja.

No, još se intrigantnijom cini najava da bi se Vijece moglo pozabaviti i smjenom direktora programa HTV-a Domagoja Burica. Podsjetimo, celništvo HRT-a odlucilo je smijeniti Burica ne bi li dobilo još jedan v.d. mandat, što zbog cinjenice da je gledanost programa sve poraznija. Da bi smjenu makar odgodio, Buric je promptno otvorio bolovanje.

No, navodno se ime njegova nasljednika vec zna. To je Goran Milic, doajen kojeg jedni pamte po izvrsnim putopisnim uracima, drugi po nedjeljnom Dnevniku, a treci po angažmanu na Yutelu.

- Vjerujte mi, prvi glas, kazuje, medutim, jucer Milic. Na upit bi li se ipak prihvatio posla direktora programa ukoliko mu se to i ponudi, odgovara u «predsjednickom» stilu: «Ki bi, da bi!»


Podijeli: Facebook Twiter