Milevoj i Feller: Plesni projekt o zajedništvu

Roberta Milevoj i Tomislav Haler u prizoru iz predstave (D. Žilić)
Roberta Milevoj i Tomislav Haler u prizoru iz predstave (D. Žilić)

Koreografi i izvođači Roberta Milevoj iz Pule i Tomislav Feller sutra će u 20 sati u velikoj dvorani Teatra &TD premijerno izvesti svoj novi projekt znakovitog naziva "&".

- Nakon rezidencijalnog boravka u Teatru &TD i istraživanja potencijala i prirode zajedničkog djelovanja u formi dueta, Roberta Milevoj  & Tomislav Feller ispisuju vlastite odgovore na pitanje: Što je ono što nas povezuje? Ovaj duet tako postaje prostor premrežen elementima koji svjedoče o kompleksnosti kojima je protkana svaka suradnja, kao i svako prijateljstvo, potvrđujući koliko je naša potreba za drugim bliska našoj potrebi za kretanjem. Kao autore, plesače i prijatelje veže ih više godina osobnog i profesionalnog iskustva koje su sada odlučili postaviti na scenu i upitati se što čine jedno za drugoga, što plešući postaju jedno drugome, jednom kada su postavljeni u prostor zajedništva. Njihova dva tijela u prostoru tako istovremeno grade i razlažu svijet bliskosti u kojemu podrška ponekad može značiti izazov, u kojemu se suradnja ponekad osnažuje pokušajem, piše u najavi predstave.

Predstava je dio međunarodnog programa za razvoj izvedbenih umjetnosti apap – Performing Europe. Roberta Milevoj, koja uz Tomislava Fellera, potpisuje koreografiju i izvedbu, nije jedina Puljanka u autorskom timu predstave. Tu su i Mauricio Ferlin,  autor scenografije i dramaturginja predstave Jasna Žmak. Bojan Gagić potpisuje dizajn svjetla, za fotografije se pobrinuo Damir Žižić, a za grafički dizajn Martina Granić.

Predstava je na programu 21. i 22. ožujka. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter