Miletić: Želim u Puli dovršiti započeto

Boris Miletić obznanio kandidaturu za gradonačelnika Pule (M. ANGELINI)
Boris Miletić obznanio kandidaturu za gradonačelnika Pule (M. ANGELINI)

"Još ću jednom zatražiti povjerenje građana Pule jer, nakon što smo pokrenuli jako puno projekata, želim dovršiti započeti posao do kraja. Napravili smo jako puno u mojim dosadašnjim mandatima i ne želim otići nedovršena posla, već zajedno s građanima, koji zaslužuju bolje uvjete za život, završiti mnoge strateške projekte, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić obznanivši kandidaturu za novi mandat prvog čovjeka Pule kao kandidat IDS-a, od danas i koalicijskog partnera SDP-a.

Miletić je istaknuo neke od projekata ostvarenih u njegovom dosadašnjem mandatu, poput uređenja Foruma, proširenja većine pulskih osnovnih škola, izgradnje škole i vrtića na Velom Vrhu, niza školskih dvorana, kina Valli, vraćanja sjaja Filmskom festivalu, do proširenja groblja u Štinjanu i na Monte Giru, otvaranja podzemnih tunela i parkirališta u Rojcu.

Zadovoljan je izgradnjom Gradskog stadiona Aldo Drosina, prvog kilometra proširene obilaznice, duž kojeg je postavljena nova ekološka javna rasvjeta, inovativnošću u izgradnji kišnih vrtova, otvaranjem Čitaonice Kluba umirovljenika te pokretanjem projekta Županijskog centra za zbrinjavanje otpada Kaštijun i zelenih oaza za selektivno prikupljanje otpada u Puli. Za plinofikaciju je istaknuo da je riječ o najvećem strateškom projektu Pule.

- Važno je nastaviti započeti niz, pogotovo strateških projekata, i vjerujem da ću ih zajedno s građanima dovršiti, pogotovo povratak Pule moru i rješavanje prometnih problema, jer dok se po Puli kopa, teško ih je riješiti. No, prije svega želim da Pula dobije novu bolnicu koja prelazi samo interese Pule i Istre. To je nacionalan projekt i uvjeren sam da ćemo ga realizirati u suradnji s koalicijom, Vladom RH, te time osigurati veći zdravstveni standard građanima Pule i Istre. Naši građani zaslužuju bolje vrijednosti za življenje, rekao je Miletić, podsjetivši na izbore prije četiri godine kada je parolama "Krenuli smo, nema stajanja" i "Pula, ti i ja", pobijedio na izborima.

- Napravljen je iskorak u posljednje četiri godine i nije bilo stajanja. Sada želim Puli vratiti mediteranski duh; dovršetkom kanalizacije i čišćenjem zaljeva pružit će se gradu nova perspektiva. Komuniciram s građanima često, imaju pohvala, ali i kritika, i sve ih slušam kako bi Pula bila što bolji grad. Uz takvu podršku, izazov je biti gradonačelnik jer ljestvica je jako visoko podignuta, a namjeravam je podignuti još i više i ispuniti obećanja koja dajem građanima, zaključio je Miletić. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter