Miletic: Zaduženje jedino rješenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulsko gradsko vijece odobrilo je podizanje kredita od oko 40 milijuna kuna za završetak izgradnje osnovne škole na Velom Vrhu. Istina, vijecnici Ladonje tražili su oko ovog zaduživanja svojevrsni referendum gradana, a vladajuca je koalicija branila kredit tvrdeci da se Grad zadužuje iskljucivo za kapitalne projekte. Gradonacelnik je naglasio da se iz proracuna škola ne može dovršiti, stoga Grad iznova nema alternative, iako od države ocekuje povrat trecine uloženih sredstava.

U raspravi o investicijskom programu izgradnje sustava za odvodnju i procišcavanje otpadnih voda neizbježno je bilo rijeci i o zaduživanju Herculanee u Jadranskom projektu II u iznosu od 35,8 milijuna kuna. Oporba je bila sumnjicava prema novom zaduživanju, ali je u zakljucku gradonacelnik Boris Miletic naglasio da alternativne solucije nema te je zaduženje jedino rješenje.

Veliku je prašinu podignuo prijedlog da se BINA Istra u potpunosti oslobodi od placanja komunalnog doprinosa za izgradnju dionice Stancija Peliceti - Pomer. Radi se o 1,3 milijuna kuna. Oporba je bila protiv oslobadanja od komunalnog doprinosa privatne tvrtke koja u Istri jako dobro zaraduje.

"Ova pristupna prometnica nece se naplacivati, a BINA Istra nije ju bila dužna izgraditi, pa je dogovor lokalnih zajednica da im se izade u susret zbog važnosti prometnice. U prometnicu ce se investirati 150 milijuna kuna, zaposlit ce se domaci ljudi i rasteretit pulski promet tijekom turisticke sezone, stoga je jasno da je interes Pule jako velik", branio je odluku Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter