Miletic: Vizije investitora nas ne obavezuju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Projekt predstavlja samo viziju investitora, a ne obvezu gradskoj upravi kao temelj za daljnju razradu u postupku izrade UPU-a lucice Delfin", stav je gradonacelnika Borisa Miletica o projektu, odnosno trodimenzionalnoj vizualizaciji koju je Glasu Istre dostavio financijer izrade UPU-a i vlasnik manjeg dijela zemljišta iznad Delfina, rijecka tvrtka SBE.

"Gradsku upravu prijedlozi ili vizualizacije bilo kojeg investitora ne obvezuju, cak ni u slucaju kada je investitor stopostotni vlasnik zemljišta", istice Miletic.

Upitali smo ga je li Grad upoznat s projektom SBE-a te je li vec bilo razgovora da upravo toj tvrtki proda svoj dio zemljišta, koji obuhvaca oko 80 posto ukupne površine namijene gradnji.

"Upoznati smo s vizualizacijama. Osobno mislim da je na taj nacin puno zornije prikazana mogucnost izgleda tog prostora koji prijedlog plana dopušta", smatra gradonacelnik.

Tvrdi da Grad do sada "nije odlucivao o mogucem raspolaganju navedenim zemljištem, niti o prodaji, kao ni o raznim oblicima partnerstva koji su moguci (npr. javno-privatno), tako ni o izgradnji u vlastitom aranžmanu".

"Eventualna odluka o raspolaganju zemljištem donosi se sukladno važecoj zakonskoj regulativi te nema nikakve veze s prijedlogom projekta navedenog investitora. Nije se pregovaralo s tvrtkom SBE o prodaji gradevinskog zemljišta.

Svoje odluke Grad donosi autonomno i na temelju vlastitih procjena te nije prisiljen prodati vlastito zemljište nikome, pa tako ni navedenoj tvrtki. To je podrucje u gradskom i javnom vlasništvu u gotovo 90 posto površine i u ovom trenutku ne postoji niti jedan investitor koji bi mogao tvrditi da ce upravo on realizirati izgradnju u navedenom podrucju", naglašava Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter