Miletic: Višnjic uveo više reda i rada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonacelnik Boris Miletic danas je na redovnom mjesecnom "Caffeu sa sindacom" rezimirao polovicu svoga drugog cetverogodišnjeg mandata. Izdvojio je pet, po njemu, kljucnih stvari u Gradu: dobivanje certifikata ISO 9001/2008, smanjenje zaposlenih za 13 posto uz povecanje ucinkovitosti, smanjenje broja starih neriješenih predmeta za izdavanje lokacijskih i gradevinskih dozvola za 75 posto, uvodenje e-poslovanja te objedinjavanje javne nabave kojim su postignute znacajne uštede.

Na upit novinara koja su tri glavna projekta koja ce biti prioritetna u buducnosti, Miletic je odgovorio da je to rješavanje projekta odvodnje fekalne kanalizacije na rivi i u Flaciusovoj ulici, jer je to preduvjet da se grad vrati moru i da se društveni sadržaji dovedu na rivu. Drugi su prioritet nova radna mjesta koja je moguce otvoriti na prostoru bivših vojnih zona te održavanje društvenog standarda.

Govoreci o punjenju proracuna, gradonacelnik je ustvrdio da se još ne razmišlja o rebalansu, ali da je ugrožena likvidnost Grada i da otežano podmiruju preuzete obveze.

- Lani je proracun bio 20 posto manji nego u 2009., a ovogodišnji je 15 posto manji od lanjskog. Nama su najvažniji nenamjenski prihodi od poreza na dohodak, zakupnina, i tu leži najveci problem. Zato je nužno otvaranje novih radnih mjesta, istaknuo je Miletic.

Na upit kako komentira najave Dušice Radojcic iz Zelene Istre da ce se, nakon sjece šume Lungomare, ljudi neugodno iznenaditi kad budu vidjeli DPU Lungomare, gradonacelnik je rekao da, osim manjeg hotela u sklopu sportskog kompleksa, na tom dijelu nije dozvoljena nikakva gradnja, a on osobno nije upoznat s mogucnošcu daljnjeg krcenja šumice. Na prozivanja celnika SIK-a Bruna Bulica gradonacelnik Miletic kaže da ne može prihvatiti reketarenje i ucjenjivanje.

- Moram razmišljati o interesima svih Puljana, a ne samo nekih koji placaju clanarinu SIK-u. Pula ide naprijed, a Bulicu ponavljam: gradani ce ocijeniti tko je i kako radio svoj posao, a on bi svoje politicke ambicije trebao pokazati na izborima, komentirao je Miletic. Dodao je da je novi direktor Vodovoda uveo više reda i rada.

- Neka mi netko objasni zašto bi djelatnik Herculanee ili odgajateljice trebale biti manje vrijedne od djelatnika Vodovoda? Ako neki prolaze bez božicnice, a oni u Vodovodu dobivaju 2.500 kuna, tada treba uvesti reda, rekao je Miletic. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter