Miletić uvodi reda u Rojc

Uvode se jasna pravila za Rojc (A. KANCELAR/arhiva)
Uvode se jasna pravila za Rojc (A. KANCELAR/arhiva)

Danas je gradonačelnik Pule Boris Miletić održao posljednju konferenciju o donesenim aktima u ovom mandatu. U razdoblju od 18. travnja do 27. svibnja donio je 29 akata. Većina ih se odnosi na odluku o kriterijima za korištenje javnih površina i gradskih prostora, suglasnosti za produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata, financiranju komunalne infrastrukture te organizaciji raznih manifestacija.

Miletić je tako donio odluku o dodjeli prostora u Rojcu, čime je među ostalim reguliran naziv Društvenog centra Rojc Pula, određeni su korisnici poslovnih prostorija u zgradi, trajanje ugovora o uporabi te mogućnost njegova produženja, određena je i obveza plaćanja utroška električne energije po stanju kontrolnog brojila te obveza plaćanja utroška vode u paušalu, uz mogućnost korisniku da ugradi kontrolno brojilo te plaća vodu po stvarnom utrošku.

Nadalje, regulirano je da su udruge Monte Paradiso, Metamedia, Distorzija, Mali mrak, Inkubus i Syntheses dužne preuzeti obvezu kontrole rada glazbenih grupa i, sukladno veličini prostora koje su u suterenu objekta dobile za tu namjenu, omogućiti djelovanje adekvatnom broju glazbenih grupa kao i nadležnom gradskom upravnom odjelu dostaviti popis bendova te pravovremeno obavijestiti o promjenama.

Određeno je također da korisnici ne mogu poslovni prostor davati u zakup ili na uporabu, a obvezni su ga koristiti po namjeni utvrđenoj odlukom i registriranoj djelatnosti. Radom Centra, nadalje, ureduje Koordinacija Društvenog centra Rojc Pula koja ima šest članova - tri imenuje gradonačelnik, a tri ulaze na prijedlog Saveza udruga Rojc. Mandat članova koordinacije traje dvije godine. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter